Επιλεγμένα

Η Ιμβρος που ξαναζωντανεύει- Η σύνδεση από την Πλάκα…

Χθες Παρασκευή 1/11 στην  πρωινή – μεσημεριανή εκπομπή του ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά και ζωντανά με τον Διευθυντή  του  Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου Ίμβρου, κ. Καμπουρόπουλο

Στην εκπομπή συμμετείχε ο Κώστας Δώρας, ο οποίος ήταν πριν μερικές μερες στη Ιμβρο και γυρισε γεματος εμπειρίες, τις  οποίες,  ειδικά για το Ελληνικό Σχολείο,  μας έχει ετοιμάσει ένα κείμενο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες,  το οποίο θα αναρτηθεί…

Στην εκπομπή πέραν της ενημέρωσης μας για το τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου,   η κουβέντα πήγε και στο πόσο σπουδαίο  θα ήταν όχι μόνο για τη  Λήμνο αλλά και για τους Ίμβριους  αν υπήρχε μια σύνδεση ανάμεσα στην Ίμβρο και την Πλάκα.   (για το θέμα αυτό επίσης  σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε μια αναλυτική αναφορά)

Μια θετική άμεση παράμετρος της Εκπομπής  είναι  όσα παρακάτω μας γράφει η Καίτη Σαπέρα (συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου),  η οποία μας άκουγε στην Αθήνα απ το ιντερνέτ και η σχέση της με την Ίμβρο και τον εκεί Σύλλογο είναι ισχυρή,  αφού η καταγωγή της είναι από την Τένεδο και τα δύο  αυτά ταλαιπωρημένα  Νησιά είναι και με τους Συλλόγους της Αθηνάς, σε συνεχή επαφή και συνεργασία! ( η φωτογραφία είναι  απο παλιά  εκδήλωση του Συλλόγου  Ιμβρίων στην Αθηνα)

 

Απο Καίτη Σαπέρα

Ηλία καλησπέρα.

Μόλις επέστρεψα από το Σύλλογο απανταχού Ιμβρίων Αθήνας.

Στο γραφείο ήταν η κοπέλα της γραμματείας.

Της είπα για τη σημερινή εκπομπή και τη συνομιλία με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ιμβρου και οτι ο σταθμός ακούγεται από τη Δυτική Ιμβρο.

Είπα και για το θέμα της προσπάθειας σύνδεσης Λήμνου-Ίμβρου και αν μπορούν να συμπαραταχθούν και εκείνοι στο αίτημα.

Η κοπέλα αμέσως τα έγραψε σε e mail και τα έστειλε στο προεδρείο του συλλόγου.

Κράτησε το όνομά σου, το όνομα του σταθμού και το τηλέφωνο και με ρώτησε αν ακούγεται ο σταθμός διαδικτυακά και της το επιβεβαίωσα οτι ακούγεται.

Μου είπε οτι θα προσπαθήσει να σου στέλνει το περιοδικό τους δωρεά.

Εκεί να δεις αγώνας. Είχαν μείνει μόνο 150 άτομα στην Ιμβρο και τώρα με το άνοιγμα του σχολείου γίνανε 500 άτομα, κάποιοι επέστρεψαν.

Μίλησα και με τον Πρόεδρο των Τενεδίων γιατί συστεγάζονται. Ο Πρόεδρος των Τενεδίων φεύγει αύριο για Τένεδο, μέσω Μυτιλήνης, γιατί το καμπαναριό της εκκλησίας που αναστήλωσαν με τουρκικές δαπάνες παρουσιάζει προβλήματα και πρέπει να το ξαναφτιάξουν από την αρχή με δικές τους δαπάνες, οι τουρκικές αρχές δεν αναλαμβάνουν.

Αυτά τα της γειτονιάς της Λήμνου από ανατολάς.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button