Η κάθε Γειτονιά με τη δική της Παραλία !

Οι Αντρωνιάτες είχαν τα Ρηχά Νερά και ήταν στη διάθεση τους αποκλειστικά, αφού τότε , μέχρι το τέλος της 10ετιας του 1970, σπάνια υπήρχαν επισκέπτες από άλλες περιοχές της Μύρινας. Το ίδιο συνέβαινε με τον Τούρκικο Γιαλό , όπου έκαναν τις βουτιές τους το Τσας, τα Ματιανά , το Λιμάνι, ο Άγιος Νικόλαος…
Στο Ρωμαίικο πήγαιναν οι Κάτοικοι της γύρω περιοχής, που ήταν, μπορούμε να πούμε, από την Πλατεία Υψιπύλης, την οδό Γαροφαλλίδη, την πλατεία ΚΤΕΛ …
Αυτά σε γενικές γραμμές, καθώς η Μύρινα είχε να δώσει κοντινές Παραλίες στους κατοίκους της !
Ο Ρωμαίικος ήταν τότε διαθέσιμος με αμμουδιά από το Βόντελα έως το Μετεωρολογικό, μια τεράστια σε μήκος παραλία, δηλαδή .
Πάντως η κάθε παραλία είχε και σημεία ιδιαίτερα, τα Ρηχά Νερά την Παραλία της Αγίας Βαρβάρας, αργότερα Ελβετικά. Σε αυτή την παραλία είναι και ο τεράστιος βράχος με ύψος 10 μετρά για τολμηρές βουτιές, που σήμερα τον ονομάζουν Ταύρο και στα παλιότερα χρόνια Οβριγιό.
Ο Τούρκικος είχε δίπλα το Λιμάνι και τα αγκυροβολημένα καΐκια .
ο Ρωμαίικος το Μονόπετρο (φωτογραφία). Αυτές οι επιμέρους παραλίες ήταν οι αγαπημένες των παιδιών και των Νέων.
Για να δώσω ένα παράδειγμα αυτών των ιδιαίτερων για κάθε Περιοχή της Μύρινας παραλιών, ο γράφων, δεν έχω κάνει ποτέ μπάνιο σε κάποια από τις άλλες παραλίες, πέραν των Αντρωνιάτικων. Στην εποχή των μοτοσακό και των αυτοκινήτων και καθώς επεκράτησε πολυκοσμία στα Ρηχά και τα Ελβετικά , έφτασα ως τον Αυλώνα ! Ηλιας Κοτσαλης (καποια άλλη φορά να μιλήσουμε για τις περίφημες “κατακύλες” – τις θυμάστε;)
Ακολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.