Λήμνος

Η Λήμνος  μέσα στα τοπ 5 ελληνικά νησιά

Η Λήμνος  μέσα στα τοπ 5 ελληνικά νησιά

Στη λίστα με τα 5 πιο ασφαλή, φιλικά, εντυπωσιακά και ήρεμα νησιά για διακοπές συμπεριλαμβάνεται η Λήμνος, σύμφωνα με βρετανικό τουριστικό οργανισμό με εκατομμύρια διαδικτυακούς ακολούθους.

Τα κριτήρια ήταν κατά προτεραιότητα η ασφάλεια έναντι της πανδημίας και οι υγειονομικές υπηρεσίες, η εύκολη πρόσβαση (κυρίως αεροπορική) αλλά και ακτοπλοϊκή από Καβάλα), η ησυχία μακριά από κοσμοπολίτικο περιβάλλον και κοσμοσυρροή, η ηλιοφάνεια, τα πρωτότυπα αξιοθέατα ενδιαφέροντα του νησιού, το καλό φαγητό και οι φιλικοί κάτοικοι.

Ως προς τις παραλίες, αναφέρεται στις εκτεταμένες, ρηχές και αμμουδερές παραλίες που περιβάλλουν το νησί, οι οποίες προσφέρονται ιδιαίτερα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μέσα στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται τα μικρά χωριά με τα πέτρινα σπίτια, τα λευκά ξωκλήσια, με ιδιαίτερη μνεία στην Παναγία Κακαβιώτισσα, οι ανεμόμυλοι στον Κοντιά, οι αμμοθίνες στο Γομάτι και οι τρεις αρχαιολογικοί χώροι Ηφαιστίας, Καβείρια και Πολιόχνη.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πολυθρόνα του βρετανού πρωθυπουργού Τσόρτσιλ στο χωριό Πορτιανού και τα δύο συμμαχικά νεκροταφεία στο Πορτιανού και το Μούδρο.

Ως προς την γαστρονομική απόλαυση αναφέρεται στις πολλές ψαροταβέρνες και στα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει τα βραβευμένα κρασιά και το θυμαρίσιο μέλι,

Ο συντάκτης του άρθρου γράφει ότι «η Λήμνος δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη από τον πολύ κόσμο, παρ’ ότι τα τρία μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της τα επιλέγουν και λειτουργούν κυρίως με βρετανούς τουρίστες εδώ και πολλά χρόνια».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button