Απόψεις

Προβληματισμός για τα Κρούσματα… Τι αναμενεται να γίνει με τη Μάσκα και τα Πανηγύρια

Ιδιαίτερα ανήσυχος ήταν ο καθηγητής  λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας , στη πρωινή ( Δευτέρα 13/7) εκπομπή του ΜΕΓΑ,  ο οποίος ερωτηθεις για την αύξηση των κρουσμάτων και για τη διασπορά που παρουσιάζουν ,  Αθήνα,  Θεσσαλονίκη , Κοζάνη,  δήλωσε “πολύ ανήσυχος”. Όταν ρωτήθηκε, ως συμμετέχον στην Επιτροπή λήψης αποφάσεων του ΕΟΔΥ ,   για το τι θα αποφασιστεί για τα Πανηγύρια,  δεν το δήλωσε ευθέως   αλλά το εννόησε ότι θα πρέπει να ακυρωθούν.

Επίσης, κάνοντας μια σαφή κριτική στην Κυβέρνηση,  όχι σαν τον Τσιόδρα,  ζήτησε  τα μέτρα  που ανακοινώνονται  να εφαρμόζονται, όπως η χρήση μάσκας κλπ.  Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι  η γλώσσα του σώματος, το  ύφος του δηλαδή, που  σαφώς  ηταν προβληματισμένο…

Εκείνο που πρέπει  να τονιστεί είναι ότι τα κρούσματα που παρουσιάζονται τώρα είναι περιπτώσεις που η μόλυνση από τον Κορονοϊό έγινε  πριν από 10 έως 14 μέρες και επομένως  στις 20 – 25  Ιουλίου  θα μπορούμε να προσμετρήσουμε το αποτέλεσμα της μετάδοσης του covid – 19  απο την έντονη τουριστική  κινητικότητα αυτών  (10-12/7)  των ήμερων.

Ο κόσμος της Λήμνου είναι ανήσυχος και αυτός.  Αρκετοί πιστεύουν,  και είναι αλήθεια,   ότι κάποια μέτρα, όπως ο αυστηρότερος έλεγχος εισόδου στη Χώρα,   παίρνονται καθυστερημένα και δεν εφαρμόζονται αυστηρά.

Η  “πλάκα” είναι  ότι με αυτούς που το συζητάμε και κάνουμε την κριτική μας , ούτε αυτοί, ούτε εγώ  τηρούμε την απόσταση,  2 μέτρα , ούτε πολύ περισσότερο φοράμε τη Μασκα.

Γι αυτό και εγώ κάνω πρόβα (φωτογραφία)  τη Μάσκα…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button