Λήμνος

Η Ομιλια της Χ. Φωτοπουλου, κερασματα (φωτο) και φιλικα χαμογελα !

Η Ομιλια της Χ. Φωτοπουλου, κερασματα (φωτο) και φιλικα χαμογελα !

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΣΥΜΠΑΝ”

Αγαπητοί συμπολίτες μας, φίλες και φίλοι, αξιότιμοι καλεσμένοι, ΟΛΟΙ εσείς που μας ακούτε από τα social media,  σας καλωσορίζουμε στα προεόρτια της Λήμνου. Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη μεγάλη και ανοικτή Γιορτή για τη Λήμνο!

Ευχαριστούμε όλους εσάς που από καρδιάς συνεισφέρατε τα ομορφότερα εδέσματα του πλανήτη, τα καλύτερα κρασιά της πατρίδας μας, τις παραδοσιακές μας συνταγές με την απίστευτη μαγειρική σας επιμέλεια και το μεράκι.

Βλέποντας τόσους Ανθρώπους να δουλεύουν για αυτήν την Γιορτή, είμαστε σίγουροι οτι η Λήμνος θα βρει το δρόμο που της ταιριάζει, με ευκολία θα ανέβει την δύσκολη ανηφόρα για τη Δικαίωση.

Και ονομαστικά να ευχαριστήσω για τα κεράσματα τους ………

Για τα κρασιά και τα αναψυκτικά τους………….

Ταυτόχρονα να ευχαριστήσω τους επίσημους προσκεκλημένους μας. Τους Δημοτικούς Συμβούλους, Κους Κους,…….Τους υποψήφιους Δημοτικούς ΣυμβούλουςΚους κους…. τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους Κους Κους….

Τον Αρχηγό της Αστυνομίας…. της Πυροσβεστικής…. τον Πρόεδρο του Π.Τ, τον Πρόεδρο του Συλλόγου…., τον πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου μας…κλπ κλπ

Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη γιορτή, για να δείξουμε οτι η Λήμνος μπορεί να συζητάει, μπορεί να σχεδιάζει, μπορεί να γιορτάζει ενωμένη.

Η παρουσία σας εδώ, πέρα από την ψήφο σας την Κυριακή, δείχνει οτι οι Λημνιοί και μπορούμε και θέλουμε, να πορευτούμε μαζί σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Η παρουσία σας εδώ, είναι η εγγύηση και η αγωνία ταυτόχρονα για κοινές δράσεις προς το κοινωνικό συμφέρον. Η παρουσία σας εδώ σπάει μια σιωπή, σπάει μια ένοχη σιωπή για Παλλημνιακή δράση προς το κοινό καλο.

Την ερχόμενη Κυριακή, σας καλώ να υπερασπιστείτε με πάθος, το δικαίωμά σας να εκλέξετε τους τοπικούς αντιπροσώπους σας. Τη Νέα μας Δημοτική Αρχή. Είναι κατάκτηση του Πολιτεύματος μας, οι Δήμαρχοι να εκλέγονται από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Να μην διορίζονται, ούτε να προσυμφωνούνται σε κομματικά ή άλλα κλειστά γραφεία. Η συμμετοχή σας στις εκλογές πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ΟΛΩΝ μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στη Λήμνο, που αγαπήσαμε, που μας ανέθρεψε, που μας φιλοξενεί.

Επιδιώξαμε σαν ΣΥΜ.Π.ΑΝ να είναι σήμερα εδώ μαζί μας, όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί. Να πάρουμε το λόγο διαδοχικά και ισότιμα, για να δώσουμε ο καθένας το στίγμα του, στην κοινή προσπάθεια για τη Πρόοδο του νησιού. Δυστυχώς, το «προεκλογικό κλίμα», η «κρισιμότητα των ημερών», το λανθασμένο περιεχόμενο, κατ’ εμάς, που αποδίδεται στις προηγούμενες φράσεις, αυτοεξαίρεσε τους ανθυποψήφιους μου, από την σημερινή μας χαρά.

Εμείς δεσμευόμαστε, οτι ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων, θα καταθέσουμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την επίσημη καθιέρωση της Γιορτής της Λήμνου. Για να γιορτάσουμε κάτω από τη σκέπη της Νέας Δημοτικής Αρχής τον Μάιο του 2020, ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο χαρούμενοι, ακόμα πιο ενωμένοι, την Μεγάλη γιορτή της Λήμνου.

 Όμως η αρχή έγινε σήμερα εδώ. Μαζί σας. Με Ανθρώπους, που τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι ίδιες ανησυχίες. Με Ανθρώπους που η αγάπη τους για το νησί μας δεν είναι ΜΠΛΕ, ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη ούτε ροζ! Η Αγάπη είναι μία, ιερή και απέραντη. Δεν χωράει σε παρενθέσεις και εισαγωγικά. Δεν χωρίζει τους Πολίτες σε καλούς και καλύτερους.

Σήμερα εδώ δεν θα εκφωνήσουμε καμία προεκλογική ομιλία. Δεν θα πούμε το παραμικρό εναντίον κανενός. Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω την διαφορετική μας αντίληψη για την επόμενη μέρα. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, που αγωνιούν για τις εξελίξεις. Για τις ευκαιρίες που δεν θέλουμε να χάνονται.

Όπως γνωρίζετε το ΣΥΜ.Π.ΑΝ δεν έβγαλε κανένα πρόγραμμα,

 Δεν έκανε εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

 Δεν επιθυμούμε να λέμε ψέματα, δεν μας αρέσουν τα ετεροχρονισμένα πράγματα. Δεν συνάδουν στο ύφος και στη λογική μας, ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος.

Η Λήμνος έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. Χωρισμένο σε δυο βασικές περιόδους. Την πρώτη θα αντιμετωπίσουμε βασικά τρέχοντα προβλήματα και θα θεμελιώνουμε πρακτικές σταθερής και προσανατολισμένης Ανάπτυξης.

 Στην κατεύθυνση αυτή θα ανατρέχουμε στα εκατοντάδες θέματα που μας καταθέσατε το τελευταίο εξάμηνο, μέσα από τις πολυάριθμες συναντήσεις μας, στα χωριά, στα μαντριά, στους αγρούς, στα σωματεία, στις ενώσεις, στα επιμελητήρια. Θα πάρουμε τα καλύτερα σημεία από όλους τους συνδυασμούς, από τα φετινά αλλά και από τα προηγούμενα, και από τα παραπροηγούμενα προγράμματα, που με επιμονή εκδίδονται.

 Η διαφορά μας είναι ΜΙΑ αλλά είναι όπως φαίνεται αξεπέραστη. Εμείς δεν προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, δεν εγγυούμαστε για κανένα πρόβλημα. Δίνουμε μόνο μια υπόσχεση.

 

Με τον Πολίτη στο προσκήνιο, δεν υπάρχει άλυτο πρόβλημα.

 Με τη δέσμευση οτι το κοινωνικό πρόσημο προηγείται του ατομικού, του «φίλου μας », του κουμπάρου και του ξάδελφου μας.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,                                                                                                   θέλουμε να πιστεύουμε οτι η επόμενη των εκλογών θα είναι μια Νέα μέρα για τη Λήμνο.

 Όλοι έχουν καταλάβει πλέον τα πλεονεκτήματα που έχει η προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι Πολίτες. Στο νησί μας σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας που διεκδικούν την ψήφο σας. Για την Δημοτική Αρχή αλλά και για τις κοινότητες.

 Εμείς πιστεύουμε οτι αυτοί είναι η μαγιά για την ανάκαμψη της Λήμνου. Οι 300 του Λεωνίδα, έγραψαν Ιστορία. Τώρα ήρθε και η σειρά μας.

Δεσμευόμαστε μαζί με τους ενεργούς Πολίτες που είναι δίπλα μας να συνεχίσουμε την Δευτέρα μετά τις εκλογές, την δράση μας. Τον Πόλεμο με τα προβλήματα και την σιγουριά οτι δεν θα  «βολευόμαστε με λιγότερο ήλιο»

Ζητάμε από όλους τους φίλους όλων των ψηφοδελτίων, να δεσμευτούν οτι θα κάνουμε όλοι μαζί τις αναγκαίες υπερβάσεις για να συνεχίσουμε την προεκλογική περίοδο μέχρι τις επόμενες και μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές!

 Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε, αυτό καλούμε τους υπολοίπους να σας εγγυηθούν οτι θα πράξουν.

Οι εκλογές δεν πρέπει να είναι μια τυπική γιορτή. Είναι μια στιγμή στη διαδικασία του Πολέμου μας με τα προβλήματα. Ο Πόλεμος θα έχει τραυματίες και απώλειες.

 Αυτοί, θέλουμε να είναι η αδιαφορία, η αναποτελεσματικότητα, η στρέβλωση, το κουκούλωμα, το ψέμα, η απάτη, η συνδιαλλαγή, το ατομικό συμφέρον, η διαπλοκή, η κομματικοποίηση, η υστεροβουλία, η πονηριά. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι στόχοι.

Ας ξεκινήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα «εύκολα».

 Από την προστασία του περιβάλλοντος.

 Ζούμε στη γη που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας. Έχουμε υποχρέωση να την παραδώσουμε  σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παραλάβαμε.

 Να ολοκληρώσουμε τις συνδέσεις με το βιολογικό της Μύρινας.

 Να δούμε με επιστημονική και δωρεάν παρεχόμενη συνδρομή, το πρόβλημα των λυμάτων.

 Να φτιάξουμε την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στο νησί, με εναλλακτικές μορφές ενέργειες.

 Να συνδράμουμε στις μελέτες για την απομείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.

Να δούμε άμεσα, έργα, για την διατήρηση των υδάτινων πόρων, για την λογική χρήση τους, για την αποτροπή της κατασπατάλησης του νερού.

Να προσπαθήσουμε να εξαφανίσουμε τη χρήση πλαστικών σακούλων από την καθημερινότητά μας.

 Να βάλουμε ένα μακρόπνοο αλλά και φιλόδοξο πλάνο για την ανακύκλωση των σκουπιδιών.

 Να καλλιεργήσουμε την απαραίτητη κουλτούρα στα παιδιά και σε όλη τη κοινωνία, για την επέκταση της ανακύκλωσης.

 Το νοικιασμένο σπίτι μας, αυτή η γη που πατάμε, είναι δανεικιά από το μέλλον των παιδιών μας, και των εγγονιών μας. Αυτή είναι η πρώτη μας υποχρέωση. Νομίζω οτι συμφωνούμε όλοι.

 

Τι θα κάνουμε την επομένη των εκλογών????

Εμείς θα σας ξανακαλέσουμε εδώ. Μέσα από την αντίστοιχη επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου, ενεργοί Πολίτες μαζί με ειδικούς επιστήμονες, μαζί με ντόπιους ειδικούς, θα τρέξουμε σε όλες τις υπηρεσίες, θα υιοθετήσουμε βέλτιστες πρακτικές, θα κινητοποιήσουμε Περιφέρεια και Υπουργεία, θα εξαντλήσουμε τον υποκειμενικό μας παράγοντα.

Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Εμας μας εμπνέουν καλές πρακτικές άλλων δήμων. Μαζι με τη σκυρο και τα τρίκαλα , να προστεθεί και η λήμνο μας

 

 Στην πρώτη απολογιστική συνέλευση της επιτροπής, μαζί θα θέσουμε τον ένα ή τους περισσότερους επόμενους στόχους. Μαζί θα αποφασίσουμε για το επόμενο ή τα επόμενα βήματα.

 Εσείς θα απαιτείτε, εμείς σαν Δημοτική Αρχή, θα συντονίζουμε.

Αυτός είναι ο δρόμος που δείχνουμε για όλα τα ζητήματα.

Αν χρειαστεί σε κάποια από τις Επιτροπές του Δήμου, θα προσλαμβάνουμε και ειδικούς. Θα αναθέτουμε σε γιατρούς τις εγχειρήσεις, και σε δικηγόρους τα συμβόλαια. Αν κάνουν καλά την δουλειά τους θα τους ανανεώνουμε τη σύμβαση.

 Δεν θα πάρουμε όμως έναν μηχανικό ή μια δικηγόρο με σύμβαση τετραετίας, για να κάνει και χειρουργεία, και δρόμους, και τυριά και ξενοδοχεία και καλλιέργειες.

 Ο καθένας στον τομέα του, ο Πολίτης αφέντης στο Δήμο του!

Το βασικό για μας σήμερα είναι να καταλάβουν όλοι, εντός και εκτός Λήμνου: Το Νησί μας αλλάζει ρώτα. Αποκτά ενεργή συμμετοχή των Πολιτών, εξωστρέφεια, μαχητικότητα, μακροχρόνιο σχεδιασμό. Με διαφάνεια παντού και πάντα. Με απολογισμό κάθε τρίμηνο. Με τον λόγο στους Πολίτες κάθε μέρα.

Χαρήκαμε που μέσα σε ένα χρόνο, το ξεχασμένο νησί μας, τράβηξε την προσοχή από κορυφαίους Πολιτειακούς παράγοντες της Πατρίδας μας.

 Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μαζί με πλειάδα Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, μας επισκέφτηκαν.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Ανοίξαμε έναν διάλογο με την κεντρική εξουσία. Αυτόν τον διάλογο θέλουμε να δυναμώσουμε. Με την δική σας βροντερή φωνή, θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματικότητά του.

 Γι αυτό έχει σημασία η δική σας φωνή. Γι’ αυτό της δίνουμε τη θέση που της αξίζει. Γι’ αυτό την ενισχύουμε. Γι’ αυτό θα σας καλούμε πάντα εδώ!  Γι’ αυτό θα ξαναυποδεχτούμε στο νησί μας τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης.

 Για να μην δείχνουμε κομματικές προτιμήσεις, να πω εδώ οτι καλοδεχούμενοι είναι όλοι οι Αρχηγοί ή υπεύθυνοι των κομμάτων.

Όλων των δημοκρατικών κομμάτων του τόπου, που πιστεύουν

στην ελεύθερη έκφραση των Πολιτών,

στη συμμετοχή στην Διοίκηση με ελεύθερες εκλογές,

 στην ισότητα και ισοτιμία των ανθρώπων,

ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, καταγωγή και προσδιορισμό.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button