Λήμνος

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ “ΛΗΜΝΟΣ” ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ “ΛΗΜΝΟΣ” ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ “ΛΗΜΝΟΣ” ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Απο δημοσιογραφικό πρακτορείο…  ‘ BIGLER”  

Ραγδαίες εξελίξεις προοιωνίζεται η τελευταία προεκλογική εβδομάδα για τα δημόσια πράγματα της Λήμνου, που μέλει να επηρεάσουν δραματικά, την παγκόσμια ισορροπία.

Τα μηνύματα έρχονται από τη θρυλούμενη εδώ και καιρό μυστική δημοσκόπηση, μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας, τα αποτελέσματα της οποίας, το έγκυρο δημοσιογραφικό μας πρακτορείο BIGLER, απέσπασε την τελευταία στιγμή και πριν τα αρπάξει το GΙΝΙ, που τη διαφήμιζε μέχρι χθες.

Τα συγκλονιστικά λοιπόν ευρήματα της εταιρείας δημοσκοπήσεων VIGLIZO, περιλαμβάνονται σε μια έκθεση 188 σελίδων και έχουν ως εξής:

Στους κόλπους του Κινήματος Πολιτών Λήμνου, που εμφανίστηκε πριν από 7 μήνες στο νησί αυτό του Αιγαίου, διαμορφώθηκε μια Ριζοσπαστική Φράξια, αποτελούμενη από εξτρεμιστικά στοιχεία αγροτοπαίδων και αγροτονεάνιδων ηλικίας 80-105 ετών, η οποία αυτοαποκαλείται Συμμωρία Παλλημνιακής Ανάφλεξης και εν συντομία ΣΥΜ.Π.ΑΝ.

Σε 150 και πλέον συνεδρίες που πραγματοποίησε στα χωριά, στα τσιφλίκια και στις μάντρες του νησιού, όλο αυτό το διάστημα, ψήφισε το άκρως επαναστατικό της μανιφέστο, το οποίο ισοπεδώνει την ψευτοδημοκρατία, που επιβλήθηκε από τους ισχυρούς της Γης και ιδρύει την «Από τα κάτω Λαϊκή Κυριαρχία» δηλ την Άμεση Λαϊκή Δημοκρατία, όπου ο κάθε Πολίτης θα έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να αποφασίζει ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ, για το ποιος και από ποια δημόσια θέση θα τον υπηρετεί.

Τη Ριζοσπαστική αυτή Κίνηση βοηθάει και η συγκυρία, της ταυτόχρονης δηλ. διεξαγωγής των τετραπλών εκλογικών αναμετρήσεων και του νόμου «Κλεισθένης», για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αρχηγοί του Κινήματος αυτού αναδείχθησαν, μετά από καθολική ψηφοφορία, οι νεολαίοι Πηνέλα η Κοντοβρακιώτσα απ’ το Κοντοβράκ’, ετών 99 και ο Δημοστής ο Παλιοπολ’νός απ’ ντ Παλιόπολ’, ετών 102.

Η πρώτη ενέργεια που μπαίνει σε εφαρμογή, για τις αμέσως επόμενες εκλογές, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, ως εξής:

«Ο εκλογέας, προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο, έχει την ευχέρεια να επιλέγει όποιο ψηφοδέλτιο επιθυμεί, από τους υπάρχοντες συνδυασμούς για τους αιρετούς αντιπροσώπους της Λήμνου (Δήμο, Κοινότητες), την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή. Επίσης επιλέγει κατά βούληση και ρίπτει το ψηφοδέλτιο που διάλεξε, σε όποια κάλπη επιθυμεί (Δημοτική, Κοινοτική, Περιφερειακή, Ευρωπαϊκή). Πέραν των υπαρχόντων ψηφοδελτίων έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και όποιο άλλο «έντυπο» τον εκφράζει.»

Με δεδομένο λοιπόν αυτό το πλαίσιο κανόνων ελεύθερης έκφρασης και ανύψωσης της άδολης και πλέριας δημοκρατίας, προβλέπονται, με απόκλιση στατιστικού λάθους ποσοστού 0,01%, τα εξής αποτελέσματα.

  1. Συνδυασμός «Σταθερή πορεία για τον Άγιο Σώζο». Καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με ποσοστό 98,1%, στο Κοινοτικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Πολιτειών Φυσίνης-Αγια Σοφιάς-Αγίου Σώζοντος και Γούδελα. Ο Λαός της Λήμνου ανακηρύσσει τον αρχηγό της παράταξης αυτής Δημήτριο τον Ρεϊζη, για το επιτελεσθέν στο Δήμο Λήμνου, την τελευταία πενταετία, θεάρεστον έργον, Άγιο-Πολιούχο της Λήμνου. Η εικόνα του τον αναπαριστά ως Αρχάγγελο Μιχαήλ, να κραδαίνει ρομφαία και να αποκεφαλίζει τους ασεβείς και τους ανυπότακτους, επευφημούμενος από παχουλά αγγελούδια και υπέρβαρα εξαπτέρυγα, ψάλλοντα το «Κύριε Ελέησον».
  2. Συνδυασμός «Η Λήμνος παίρνει μπροστά». Καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με ποσοστό 97,2%, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγγαρυώνων. Ο αρχηγός της παράταξης Βαγγέλης ο Ρωμανιώτς, αποθεώνεται και φιλοτεχνείται η εικόνα του, που τον παριστάνει να φορά σκούρο-μπλέ κουστούμι, πιτσιλισμένο με άσπρο πλαστικό χρώμα και προσπαθώντας με μια μανιβέλα να βάλει σε  κίνηση ένα μηχάνημα, στο οποίο αναβοσβήνουν καμιά δεκαριά αλάρμ, ώστε να σηματοδοτήσει, με λευκές διαγραμμίσεις, το οδικό δίκτυο της Λήμνου.
  3. Συνδυασμός «Ελέω Θεού Νίκη της Σαμοθράκης». Καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Κοινοτικό ψηφοδέλτιο της Κοινότητας Καρπασίου και η αρχηγός του ανακηρύσσεται Πρόεδρος αυτής και Συμπολιούχος, μαζί με τον Όσιο Παχούμιο. Ο βίος του Οσίου, ήταν ο λόγος που θέλησε η Αγία Ελέω Θεού Ώρα να μονάσει στο χωριό αυτό. Κατά την παράδοση λοιπόν ο Όσιος, καινοτομώντας και πορευόμενος ενάντια στο καθεστώς των νηστειών και των προσευχών, αν και μοναχός-ηγούμενος, έτρωγε 7 πιάτα και μετά έπαιζε «αμάδες» για να χωνέψει.
  4. Συνδυασμός «Λαϊκή Αναζωπύρωση». Καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Κοινοτικό ψηφοδέλτιο της Κοινότητας Καμινίων και ο αρχηγός του Κωνσταντίνος, ανακηρύσσεται Πρόεδρος της ομώνυμης Κοινότητας και Οσιομάρτυρας «Εν Καμίνω ρηξάμενος». Η εικόνα του τον παριστάνει «εν μέσω πυρήνων ερυθρών φλογών», σε σχήμα σημαιών που γράφουν ΚΚΚ δηλ. Κωνσταντίνος, Κοινότητα Καμινίων.
  5. Συνδυασμός «Συμπόσιον Παλλημνιακής Αναψυχής –ΣΥΜ.Π.ΑΝ.». Στις κάλπες όλης της Λήμνου για τις Κοινότητες και για το Δήμο αλλά και για την Περιφέρεια, δεν προβλέπεται να βρεθεί κανένα απολύτως ψηφοδέλτιο με το όνομα του συνδυασμού αυτού. Όταν ανοίξουν όμως οι κάλπες για την Ευρωβουλή, αυτές θα ξεχειλίσουν από τα ψηφοδέλτια της κας Χαριτωμένης. «Χαίρε Κεχαριτωμένη» θα ψάλλουν τα πλήθη των προσκυνητών της αλλά μόλις ανακράξουν το «ο Κύριος με τα σου», θα εμφανιστεί ο Όσιος Βλάσιος της Πλακός και όλοι θα καταλάβουν. Ο Βλάσιος έχοντας γερές προσβάσεις στη Ριζοσπαστική Φράξια της Πηνέλας της Κοντοβρακιώτσας και του Δημοστή του Παλιοπολ΄νού, τους έπεισε και θα δώσουν γραμμή, να υπερψηφιστεί για την Ευρωβουλή η Αγία Χαριτωμένη, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την  ηγεσία της παράταξης. Έχοντας λοιπόν δεδομένη την εξωστρεφή τροχιά, που έχει διαγράψει όλο αυτό το διάστημα και έχουσα κατακτήσει το ΣΥΜΠΑΝ, είναι βέβαιο ότι εκεί στην Ευρωβουλή θα ανακηρυχθεί Πολιούχος Στρασβούργου και η εικόνα της θα προσκυνείται στον καθεδρικό ναό της πόλης. Αν δεν συμβεί αυτό, θα πουλάει κουρκούτα στο χωνάκι στους περαστικούς.
  6. Για την Περιφέρεια Βορείου Αγαίου, η δημοσκοπική εταιρεία VIGLIZO προβλέπει σαρωτική επικράτηση από τον πρώτο γύρο του συνδυασμού «Σύμπραξη Κα-Βα-Σα» δηλ Καταλάκκου, Βάρους, Σαρδών και Περιφερειάρχης ανακηρύσσεται ο Δημητρός ο Βαρύτης, Έπαρχος ο Διονύσιος ο Σαρδιανός και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής ο Ξενοφών ο Καταλακ’νός.
  7. Για το Δήμο Λήμνου και τις υπόλοιπες Κοινότητες, η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να διαρκέσει κάποιες μέρες ή και εβδομάδες, δεδομένου ότι θα πρέπει να καταμετρηθούν όχι πλέον ψηφοδέλτια αλλά τα προβλεπόμενα από τον εκλογικό νόμο «έντυπα», τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι οι αναλύσεις αίματος και ούρων, δηλ τί ποσοστά θα πάρουν η χοληστερίνη, το ζάχαρο, η ουρία, οι τρανσεμινάσες, τα τριγλυκερίδια, τα πυοσφαίρια και το ουρικό οξύ. Πέραν αυτών τα ψυχοχάρτια, τα συγχωροχάρτια, τα «υπέρ υγείας» και τα σημειωματάρια για ψώνια, θα χαρακτηρίζονται ως έγκυρα και θα προσμετρώνται, στη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Άτιμε Κλεισθένη, Πηνέλα και Δημοστή! Θα χάσομ τ΄ αυγά και τα καλάθια με τα σας!!!

Εν Λήμνω, 19 Μαγιού 2019

Με πολλή αγάπη για όλους τους αναφερθέντες

Πρακτορείο BIGLER

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button