Απόψεις

Η Ούρσουλα και η Λήμνος

Η Ούρσουλα και η Λήμνος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Διευκρίνιση: Οι τυχόν διαφημίσεις που παρεμβάλλονται ενδιάμεσα σ’ αυτό το κείμενο γίνονται από τον διακομιστή του διαδικτύου και δεν έχουν σχέση ούτε με τον συντάκτη ούτε με το περιεχόμενο του.

 

Πριν από δύο μήνες η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν επισκέφτηκε επίσημα την Τουρκία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημιουργήθηκε τότε μεγάλο πολιτικό και διπλωματικό σκάνδαλο και προσβολή, όταν ο Ερντογάν δεν της έδωσε την προσοχή που όφειλε, ο ίδιος στρογγυλοκάθισε σε μια πολυθρόνα, κι αυτήν την άφησε να στέκεται σύξυλη και όρθια – όπως έκαναν παλιά μερικοί δάσκαλοι όταν τιμωρούσαν έναν άτακτο μαθητή και τον έβαζαν να σταθεί στην άκρη της αίθουσας όρθιος στο ένα πόδι, σαν πελαργός.

Χτες Ούρσουλα επισκέφτηκε την Αθήνα σε ένα πολύ επίσημο διεθνές συνέδριο, από το οποίο προέκυψαν οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα πολλά εκατομμύρια. Ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνον την τίμησε, αλλά και την ξενάγησε ο ίδιος στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς με φόντο το επιβλητικό σκηνικό της Ακρόπολης.

Η Ούρσουλα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν επισκέφτηκαν τον επιβλητικό Ναό του Ηφαίστου και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να ενημερωθεί και να επισκεφτεί και άλλα μέρη της Ελλάδας που έχουν σχέση με τον Ήφαιστο.

Της απάντησαν ότι η Λήμνος είναι ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, ότι είναι το κατεξοχήν νησί του Ηφαίστου, και ότι το προτιμούν και πολλοί συμπατριώτες της για διακοπές.

Έτσι, δεν αποκλείεται σε κάποια από τις επόμενες επισκέψεις στην Ελλάδα να δούμε στη Λήμνο την όμορφη ξανθομάλλα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊιεν.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button