Περιοδικό

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η κ. Σακελλαροπούλου στην συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Καγκελάριο κ.Σολτς έθεσε το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την πατρίδα μας και του κατοχικού δανείου. Οι οφειλές αυτές είναι μια παλιά ιστορία και έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Τι σχέση έχει η Κατερίνη μ’ αυτές, και πιο συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας;

Η Εθελοντική Ομάδα, που αποτελείται από περισσότερα από 450 μέλη, είναι πιο γνωστή στο ευρύ κοινό για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και για τις διανομές προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, που πραγματοποιεί εδώ και 13 χρόνια στον Καπνικό Σταθμό δίπλα στα δικαστήρια Κατερίνης.

Όμως, εκτός από αυτά, έχει και μια πληθώρα άλλων δράσεων πολύ σημαντικών, για την ακρίβεια πάνω από 20, όπως π.χ. ο διαγωνισμός διηγήματος (που τρέχει αυτές τις μέρες για 10η συνεχόμενη χρονιά), η πυροπροστασία του Ολύμπου (με 180 βάρδιες το καλοκαίρι), η βιβλιοθήκη με χιλιάδες παιδικά βιβλία, μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, θερινό κινηματογράφο, ομιλίες, προβολές και σεμινάρια, το κοινωνικό Παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο (που υποστηρίζουν εκατοντάδες άπορες οικογένειες)κ.α.

Πριν από 4 χρόνια η Εθελοντική Ομάδα επιμελήθηκε και εξέδωσε ένα εξαιρετικό και μνημειώδες βιβλίο με τίτλο “Η οφειλή των επανορθώσεων, Υποθήκες της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Έχει 383 σελίδες και συγγραφείς του είναι δύο επιφανείς Γερμανοί ιστορικοί, ο  Karl Heinz Roth και ο Hartmut Rubner. Την μετάφραση έκανε ο Όμηρος Ταχμαζίδης και την επιμέλεια της μετάφρασης η Σοφία Γεωργαλλίδη.

Την φιλολογική επιμέλεια και την διόρθωση των τυπογραφικών δοκιμίων έκαναν τρία εκλεκτά μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, φιλόλογοι (και μέλη της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού διηγήματος), η Εύα Ανδρουλιδάκη, Σοφία Ελευθεριάδου (διευθύντρια του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς) και Ειρήνη Παξιμαδάκη (διευθύντρια του Λυκείου Κάτω Μηλιάς και οργανώτρια σεμιναρίων ορθής γραφής κλπ.).

Το εξαιρετικό και μοναδικό αυτό βιβλίο, που υποστηρίζει και φωτίζει από κάθε πλευρά το δίκαιο αίτημα της χώρας μας για αποζημιώσεις, έχει υποβληθεί επίσημα στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου, και αποτελεί πολύτιμου “όπλο” για την διεκδίκηση και τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη χώρα μας και την Γερμανία.

Τιμάται μόνον 15 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.otoposmou.gr

LimnosNea.gr : Στη φωτογραφία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Σακελλαροπούλου,  απο την επίσκεψη της (6/1/23)  στη Λημνο σε καφενείο του λιμανιού, δίνει στον Σερβιτόρο  την  παραγγελία της, ανάμεσα στο Δήμαρχο Δ. Μαρινακη και τον Βουλευτή της ΝΔ Χ. Αθανασίου 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button