ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Η πρώτη καλοκαιρινή πυρκαγιά στη Λήμνο. 

Είναι η πρώτη καλοκαιρινή πυρκαγιά στη Λήμνο.  Συνέβη στην διασταύρωση Τσιμάνδρια με  Διαπορι, σε αυτή την αγροτική Περιοχή!

Σήμερα το Μεσημέρι 3 οχήματα της Πυροσβεστικής πέρασαν απο το Πορτιανού με κατεύθυνση  τα Τσιμάνδρια. Ο Πορτιανάτης Σ. Μ. μας ενημέρωσε… Η Πυροσβεστική στην όποια απευθυνθήκαμε μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει Πυρκαγιά στην Περιοχή των Τσιμανδρίων.

Τέλος ο Ανδρέας Κλάψος λίγο αργότερα μας είπε, ζωντανά στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  ότι η Φωτιά έσβησε. Ήταν ο ίδιος που αντιλήφθητε τη Φωτιά και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Ενα Γκρέιντερ του Δήμου που δούλευε εκεί κοντά χάραξε  άμεσα  ένα αντιπυρικό αυλάκι .  Έφτασαν και τα Οχήματα της Πυροσβεστικής και η φωτιά έσβησε σχετικά εύκολα.  Ευτυχώς,  μας ειπε ο Α. Κλαψος, το Χωράφι που αναπτύχτηκε η φωτιά ήταν θερισμένο και δεν υπήρχε πρόσφορη  καύσιμη  υλη για τη διάδοση της Φωτιας …

Εχει σημασία να αναφερθεί ότι η Φωτιά ξεκίνησε απο τον παρακείμενο δρόμο όποτε το πιο πιθανό είναι να πήρε από τσιγάρο  κάποιου διερχομένου από εκεί.

Σε χάρτη που εξέδωσε η Πολιτική  Προστασία,  η Λημνος ειναι στην Κίτρινη Επικινδυνότητα, δηλαδή θέλει πολύ προσοχή τις μέρες αυτές με το Μελτέμι στα 6 μποφορ… Προσοχή τα τσιγάρα και ο,τι άλλο,  σπινθήρας κλπ,   μπορεί  να προκαλέσει Πυρκαγιά.

Η φωτογραφία είναι  απο παλιότερη αγροτική Πυρκαγιά στη Λήμνο.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button