Η ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Comme des chefs 2025!» Καλή μας επιτυχια!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Comme des chefs 2025!» με θέμα: «Πάρτε τις σπάτουλές σας!
Η καλύτερη μεσογειακή συνταγή του 2050».
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ΣΑΕΚ ΛΗΜΝΟΥ και συγκεκριμένα το Τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΕΦ, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Ιουλίας Λυγδά, θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό «Comme des chefs 2025!» με θέμα «Πάρτε τις σπάτουλές σας!
Η καλύτερη μεσογειακή συνταγή του 2050».
Θεωρούμε αναμφίβολα ότι η συμμετοχή μας έχει πολλαπλά οφέλη για τους/τις σπουδαστές/τριες της Σ.Α.Ε.Κ. γιατί τους δίνει μία επιπλέον ευκαιρία να δημιουργήσουν συνταγές με θέμα τη μεσογειακή κουζίνα, τη μοναδική ευκαιρία και σπουδαία εμπειρία να παρακολουθήσουν Σεμινάρια με διάσημους Γάλλους σεφ και να έρθουν σε άμεση επαφή με τη γαλλική γλώσσα.
«Comme des chefs 2025» – για μια δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία
« Comme des chefs 2025 » – pour une gastronomie méditerranéenne créative et durable
για σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των Σ.Α.Ε.Κ. σε όλη την Ελλάδα και αντίστοιχων Σχολών σε όλη την Ευρώπη.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της χρήσης της γαλλικής γλώσσας στην επαγγελματική εκπαίδευση, ιδίως σε τομείς όπου η γαλλική γλώσσα διδάσκεται ήδη στην Ελλάδα και η γνώση της προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.
Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε δημόσιες και ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, κάθε τάξη θα συνεργαστεί για την εκτέλεση μιας συνταγής (ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο) με θέμα τη μεσογειακή κουζίνα του μέλλοντος.
Η συνταγή θα παρουσιαστεί προφορικώς στα γαλλικά από τους συμμετέχοντες μαθητές, με τη μορφή βίντεο, και θα υποβληθεί και γραπτώς στα γαλλικά και τα ελληνικά.
Μια κριτική επιτροπή επαγγελματιών, με πρόεδρο τον σεφ Jean-Marie Hoffmann, σεφ της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες συνταγές.
Τα κριτήρια επιλογής, εκτός από τη συμμόρφωση με τις δοθείσες οδηγίες, θα είναι τα εξής: πρωτοτυπία και δημιουργικότητα της συνταγής, ποιότητα εκτέλεσης, χρήση της γαλλικής γλώσσας, ομαδικό πνεύμα, ποιότητα του βίντεο.
Βραβείο:
Η νικήτρια τάξη θα παρακολουθήσει ένα masterclass με έναν Γάλλο σεφ, το οποίο θα διεξαχθεί στην εκπαιδευτική της μονάδα.
Βραβεία θα απονεμηθούν στις τάξεις που θα κατακτήσουν τη 2η και την 3η θέση.
Οι 10 καλύτερες συνταγές θα συμπεριληφθούν σε ένα δίγλωσσο βιβλίο συνταγών, το οποίο θα αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή στους νικητές, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.
Παίρνουμε λοιπόν τις σπάτουλές μας και με όρεξη, μεράκι και πάθος πάμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη μεσογειακή συνταγή του 2050!!!!!
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η Διευθύντρια της ΣΑΕΚ Λήμνου
Ιουλία Λυγδά