Λήμνος

Η σιωπηλή συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του Μητροπολιτη Ιερόθεου

Σαν Σήμερα,  πριν  ένα χρόνο,  στις 26/8/19, έφυγε απ τη ζωή ο Μακαριστός  Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου  Ευστρατίου,  Ιερόθεος (Γαρύφαλλος).

Εκείνο που εκπλήσσει είναι ότι η συμπλήρωση ενός έτους από τότε,  μια σημαντική επέτειος για έναν  από τους μακροβιότερους  Μητροπολίτες στην Ι. Μ. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου,    πάει να περάσει εντελώς απαρατήρητη…

Η είδηση όπως αναφέρθηκε πέρσι  σαν σήμερα 28/8/19 :

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος. Ο μακαριστός ιεράρχης εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα χθες ύστερα από πνευμονικό οίδημα.

Τοποτηρητής ορίστηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Ο μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, υπέρτιμος και έξαρχος παντός Αιγαίου Πελάγους Ιερόθεος (Γαρύφαλλος), γεννήθηκε στην Άνδρο το 1934. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Οξφόρδη. Κληρικός χειροτονήθηκε το 1954, ενώ υπηρέτησε ως πρωτοσύγκελος, κατηχητής, ιεροκήρυκας και καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, στο Λονδίνο, στην Ορεστιάδα και στην Αθήνα.

Διετέλεσε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1968-1988), μέλος Συνοδικών Επιτροπών και επιμελητής του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου (1974-1989). Έχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε πολλές εκδηλώσεις ομόδοξων και ετερόδοξων Εκκλησιών. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης της Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου το 1988.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button