Απόψεις

Η τεχνική της γλυπτικής άγγιξε μικρούς και μεγάλους !

Η τέταρτη μέρα,  14/7,   του KOURNOS FESTIBAL Λήμνου ήταν αφιερωμένη στην  Γλυπτική !

Ο Εικαστικός Φίλιππος Βασιλείου έβαλε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με την τεχνη  αυτή και με τις δικές  του πολύτιμες υποδείξεις να αποδειχτεί πως με  ο,τι καταπιάνεται κανείς μπορεί να τα βγάλει πέρα…

Η συμμετοχή σε μια εκδήλωση διαδραστική,  που αν και δεν απευθύνεται σε πολλούς,  ήταν μεγάλη!  Κυρίως,  γονιών και παιδιών που ήρθαν στην υπέροχη αυλή του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού για να κατασκευάσουν  γλυπτα,  χωρίς καμια προηγούμενη ενασχόληση με το είδος.  Ως γνωστόν σε αυτές τις ηλικίες και στο σχολικό περιβάλλον φθάνουν   ως τη ζωγραφική.

Η επιδεξιότητα και προσληπτικότητα των παιδιών ηταν το ένα σπουδαίο αυτής της εκδήλωσης, η προσέλευση του κόσμου το αλλο, παρά τις  δυσκολίες της ώρας,  ηταν πολύ νωρίς.

Η ικανότητα  του Φίλιππου Βασιλείου  να προσεγγίζει τα παιδιά και να τα  εισαγάγει σε μια άγνωστη τεχνική ήταν διάχυτη στο πρόσωπο του σπουδαίου  καλλιτέχνη, ο οποίος με την  αυθόρμητη απλότητα του  μας έδωσε το δικαίωμα να το αποκαλούμε : Φίλιππο !

Ενα ακομη που προέκυψε είναι:  το τι μπορεί να γινει στο μέλλον με βάση το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και τους υπαίθριους χώρους του.  Ο Χρήστος Μπουλώτης, ο δημιουργός του Μουσείου, που ηταν εκεί και ολοι οι άλλοι είδαν “προοπτικά”  την εξέλιξη αυτού του Χώρου, με παρόμοιες δραστηριότητες .

Το KOURNOS FESTIVAL, επίσης, στην εξέλιξη του δείχνει να αφήνει πίσω του παρακαταθήκες…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button