Λήμνος

Οι Τσέχες που αντι για μπανιο γεμισαν μια βαρκα σκουπιδια απο το Μούρτσεφλο.

Οι Τσέχες που αντι για  μπανιο γεμισαν μια βαρκα σκουπιδια απο το Μούρτσεφλο.

Πήγαν να κάνουν μπάνιο με το Τουριστικό σκάφος ΑΝΕΜΟΣ οι  Τσέχες τουρίστριες και όταν βγήκαν στην  Παραλία του Μούρτσεφλου , αντί για μπάνιο άρχισαν να μαζεύουν όλα τα πλαστικά και σκουπίδια που κείτονταν εκεί… σφηνωμένα στις  πέτρες της Παραλίας.

Οι δικοι μας, το πλήρωμα του καϊκιού,  καταντράπηκαν για λογαριασμό μας, που λένε,  και έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν.  Γέμισαν τη βάρκα (φωτογραφία)  του Τουριστικού ΑΝΕΜΟΣ και   πήραν τηλέφωνο στο Δήμο  για να τα παραδώσουν,  προς καθησυχασμό και ικανοποίηση των Τσέχων γυναικών, οι οποίες  έχασαν το μπάνιο τους όμως έδωσαν ένα δείγμα μιας άλλης κουλτούρας,  που εμείς ( οι Έλληνες)  τώρα  και όχι όλοι την αποκτάμε.

Οι κατάσταση μας στο να μην πετάμε σκουπίδια στο δρόμο και σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο, όπως είναι και η Θάλασσα,  εχει βελτιωθεί σημαντικά αλλά απέχουμε πολύ ακόμη απο αυτο που εκαναν οι Τσεχες,  να καθαρίσουν μια άγνωστη παραλία στην όποια  ποτέ δεν θα ξαναπάνε!      

Ο καπεταν Γιώργος (Γατσούνας) του  ΑΝΕΜΟΣ, την άλλη μέρα σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  μου έλεγε,  επειδή κάποια απο αυτά τα σκουπίδια ηταν υπολείμματα διχτύων,  ότι αυτός και η οικογένεια του, όπως και κάθε θαλασσινός,   ζούνε από τη Θάλασσα και  την προσέχουν σαν τα μάτια τους όμως δεν το κάνουν όλοι και κάποιοι  πετάνε στη θάλασσα ο,τι δεν χρειάζονται, κυρίως απο τις Ανεμότρατες, μου είπε,   για να έχουν να μαζεύουν οι Τσεχες, λεω εγω!

 Στη φωτογραφία ο Καπ. Γιωργος με τον Γ. Καράκο τα παραδίδουν στο υπάλληλο του Δήμου,  που τους περίμενε με το αυτοκίνητο για να τα παραλάβει.   

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button