Λήμνος

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ, Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ

ΙΔΙΩΤΕΣ  ΣΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ, Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

 

Μύρινα, 15-07-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σχετικά με το θέμα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου Κώστας Κατσιγιαννόπουλος είχε σήμερα τηλεφωνική συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν στον υπουργό το σύνολο των προβλημάτων του νοσοκομείου (λειτουργία παθολογικής κλινικής, ελλείψεις ιατρών, έλλειψη διοίκησης, οργανισμός νοσοκομείου, κοκ).

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη τριών επιπλέον θέσεων παθολόγων για το νοσοκομείο Λήμνου, και την δυνατότητα σύμβασης με δύο ιδιώτες ιατρούς για τις ημέρες που υπάρχει ανάγκη και μόνον για το επόμενο δίμηνο στην περίπτωση που παρά την προσπάθεια για μετακίνηση ιατρών δεν υπάρξει αυτή η δυνατότητα.

Τέθηκε στον υπουργό το θέμα των κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε νησιά, όπως η Λήμνος, ο δε υπουργός εξέφρασε τη συμφωνία του και τη διάθεση του για συνεργασία και συνάντηση με την Ένωση Ιατρών το αμέσως προσεχές διάστημα για την δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υπεράσπιση κι ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας στο νησί και χαιρετίζουμε οποιοδήποτε μέτρο λαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε αντίθετοι στην απασχόληση ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ, κι ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του μέτρου αυτού, το οποίο ούτως ή άλλως θα αφορά ένα δίμηνο μόνον.

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις μας τόσο προς την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, όσο και στη διοίκηση του νοσοκομείου στη Μυτιλήνη για την άμεση επίλυση του προβλήματος εφημέρευσης στην παθολογική κλινική.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την ικανοποίηση του συνόλου των διεκδικήσεων μας για σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, για πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρούς, για θέσπιση κινήτρων για την παραμονή αξιόλογων και ικανών ιατρών στο νοσοκομείο Λήμνου.

Το ΔΣ της ΕΙΓΝΚΥΛ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button