Απόψεις

Ικαρία – 110 χρόνια Ελευθερίας !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη 15η  Ιουλίου 2022

Για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης της Νήσου Ικαρίας από τους Οθωμανικό ζυγό στις 17 Ιουλίου 1912, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η 17η Ιουλίου κάθε έτος είναι ημέρα  ιδιαίτερης σημασίας για τη νήσο της Ικαρίας. Στις 17 Ιουλίου του 1912 οι Ικαριώτες εξεγέρθηκαν κατά της Οθωμανικής Φρουράς και κήρυξαν την Ελεύθερη Πολιτεία της Ικαρίας. Ο απελευθερωτικός αγώνας των Ικαριωτών,  που μόνοι τους και χωρίς βοήθεια, δίνει και την διάσταση της αδούλωτης ψυχής και πνεύματος που τους διακατέχει. Έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δίνουν μάχες και να υπηρετούν αξίες και αρχές. Με  την αγάπη για την ελευθερία, την τόλμη στα ιδανικά και την Ελλάδα στη ψυχή τους  στάθηκαν ελεύθεροι στη καρδιά του Αιγαίου, με παρρησία και ευθύνη,  μέχρι την επίσημη ενσωμάτωσή τους κεντρικό  κορμό του Ελληνικού Κράτους. Ο αγώνας και η στάση τους ενέπνευσε την αδύναμη θέληση των άλλων υπόδουλων και εξακολουθεί να μας εμπνέει και σήμερα, δίνοντας μας τη δύναμη και την ετοιμότητα να προασπιστούμε τα προγονικά μας κεκτημένα αν απαιτηθεί, απέναντι σε κάθε αμφισβητία.»

[

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button