Ημιδιατροφή
Ημιδιατροφή
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Είμαστε πλέον στην άνοιξη, το Πάσχα και το καλοκαίρι είναι κοντά και η βαριά μας βιομηχανία, δηλαδή ο τουρισμός, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους παραθεριστές που θα κάνουν διακοπές στη χώρα μας. Τα γραφεία ταξιδίων σε Ελλάδα και εξωτερικό ήδη έχουν βγάλει τα προγράμματα τους και τσ ξενοδοχεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα νέο ρεκόρ αφίξεων.
Τον παλιό καλό καιρό, πριν από την κρίση και τα μνημόνια, τότε που είχαμε λεφτά, κανονικά χωρίς κουρέματα, πηγαίναμε εκδρομές και διακοπές και τα ξενοδοχεία είχαν “πλήρη διατροφή”, δηλαδή τρεις φορές τη μέρα, πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, και βραδινό δείπνο.
Τώρα με την κρίση και τη φτώχεια τα περισσότερα ξενοδοχείου για οικονομία έκοψαν το μεσημεριανό γεύμα και έχουν ημιδιατροφή, δηλαδή μόνο πρωινό μπουφέ και βραδινό.
Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε πολλούς σαν κι εμένα, που το πρωί ξυπνάνε αργά κατά τις 8-9, χουζουρεύουν και πίνουν μόνον έναν καφέ.
Οπότε χαράματα στις 6,30 μέσα στον πιο γλυκό ύπνο πρέπει να ξυπνήσεις, να ντυθείς, να πλυθείς και να κατέβεις στον μπουφέ που ανοίγει στις 7, για να φας γερά – να ” σαβουρωσεις” όπως λένε – αυγά βραστά και ομελέτα, χυμούς, κρουασάν με βούτυρο και μαρμελάδες, διαφορά τυριά και λουκάνικα κλπ. για να αντέξεις και να μη πεινάσεις όλη τη μέρα, μέχρι το βράδυ.ο