ΕπιλεγμέναΛήμνος

Είναι η Λημνος το κατεξοχήν λουλουδιασμένο Νησί; Που οφείλεται αυτό;

Εχω μια θεωρία, άποψη καλύτερα αφού προσπαθώ να την τεκμηριώσω, ότι η Λήμνος είναι το κατεξοχήν  Λουλουδισμένο   Νησί.

Η Λημνος,   όντας στα Βόρεια,  έχει αξιόλογες Βροχές που ετησίως, κατά μέσο όρο,  φθανουν στα 400 χιλιοστά περίπου. Στο Κεντρικό και  Νότιο Αιγαίο δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα, ούτε τα μισά !

Ένα άλλο μοναδικό  πλεονέκτημα είναι  των πεδινών  και χαμηλών εύφορων λόφων !

Αυτό το πλεονέκτημα γίνεται ακόμη πιο έντονο από τη στιγμή που τις εκτάσεις αυτές δεν τις καταλαμβάνουν  δέντρα , όπως Ελιές (Μυτιληνη) και  Πεύκα (Θασος). . Μπορώ να αναφέρω  ένα ακόμη κοντινό Νησί,  τη Σαμοθράκη,  που η μορφολογία του εδάφους (ορεινή όγκοι και πλατάνια) , δεν προσφέρεται για καλλιέργειες και ανθοφορίες…

Σε αυτές τις 3 παραπάνω ιδιαιτερότητες βασίζεται η μεγάλη ανθοφορία του Νησιού,  αφού τα εδάφη και οι βροχές  ευνοούν !

Εκεί βασίζεται, άλλωστε, και  η πατροπαράδοτη μεγάλη κτηνοτροφία  όπως   και το περίφημο Μέλι της Λήμνου, το όποιο είναι  ανθέων και Θυμαριού,  που είναι ο καλύτερος συνδυασμός , και όχι Πευκομέλο ή κάποιου  άλλου κυριάρχου φυτού.

Μαζί με τα παραπάνω επιχειρήματα  μια ματιά στο φεϊς μπουκ και στις σχετικές φωτογραφίας είναι απολύτως πειστικό για την Λουλουδιασμένη Λήμνο!

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button