Απόψεις

Ο Κωστας Κατσιγιαννόπουλος σε δημοσίευμα της ιστορικής εφημερίδας ΑΥΓΗ

Δημοσίευμα στην Αυγή: Κώστας Κατσιγιαννόπουλος / Η ευθύνη για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ έχει το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει χωριά Ποτέμκιν στο δημόσιο σύστημα υγείας»

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περιέγραψε, μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 και στον Αντώνη Ραυτόπουλο, ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, γιατρός στο Νοσοκομείο Λήμνου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Όπως τόνισε με νόημα, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει «χωριά Ποτέμκιν» στη δημόσια Υγεία. Να παρουσιάσει μία εικόνα καλή, χωρίς όμως να ισχύει. «Όταν έχουμε 800 εκατ. ευρώ λιγότερο προϋπολογισμό στα νοσοκομεία, όταν έχουμε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ 3,5%, όταν έχουμε λιγότερο μόνιμο προσωπικό από αυτό που παρέλαβε η κυβέρνηση το 2019, όταν έχουμε πάνω από 30.000 νεκρούς από την πανδημία, βροχή παραιτήσεων και προβλήματα στα νοσοκομεία, δεν ξέρω πώς είναι καλή αυτή η εικόνα» δήλωσε.

Απαντώντας δε στα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία αρνούνται να δουν προβλήματα διερωτάται: «Είναι καλό να μεταφέρεται στην Ικαρία ασθενής σε καρότσα αγροτικού; Είναι καλό στην Σύρο να βρίσκονται συνέχεια σε κινητοποιήσεις γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα για να εφημερεύσουν; Είναι καλό όταν η Λήμνος είναι με έναν αναισθησιολόγο και έναν παθολόγο στο μέσο της τουριστικής περιόδου; Είναι καλό όταν έχουν γονατίσει τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας; Για εμάς δεν είναι καλό, ούτε βέβαια και για τους ασθενείς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα προβλήματα εξαπλώνονται τόσο στη νησιωτική χώρα όσο και στην ενδοχώρα. «Άλλωστε, στόχος της κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η παράδοσή του στα χέρια των ιδιωτών. Άρα δεν εκπλησσόμεθα» συμπληρώνει.
«Η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ γράφει Νέα Δημοκρατία και το ονοματεπώνυμο είναι Κυριάκος Μητσοτάκης» καταλήγει ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος.

LimnoςNea.gr : Ο Κώστας Κατσιγιαννόπουλος σε παλιότερη παρέμβαση του  σε εκδήλωση για την Υγεία στο ΜΑΡΟΥΛΑ

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button