Λήμνος

Κώστας Ζιγκερίδης, σπεσιαλίστας του Ακορντεόν, στη Λημνο για τις εκδηλώσεις του “Κούρνου”

Ο Κώστας  Ζιγκερίδης (φωτογραφία) που το απολαύσαμε με το ακορντεόν του  στη μουσικη παράσταση  του “Κούρνου Φέστιβαλ” την Παρασκευη στο Χώρο της Προϊστορικής Μύρινας,  συμμετέχει και σε άλλες,  από τις επόμενες,  εκδηλωσεις του “Κούρνου” !

Παραθέτουμε,  με την ευκαιρία,  ένα  σύντομο αλλά “γεμάτο”  βιογραφικό του γνωστού διεθνώς  “σπεσιαλίστα” του ακορντεόν  σε όλες τις παραλλαγές  του!

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε ακορντεόν κονσέρτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Bachelor) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Ανοβέρου (Master) με υποτροφίες από το ίδρυμα Ωνάση, το Ι.Κ.Υ. κ.α.
Είναι μέλος του ¨Oros Ensemble¨ και συνεργάζεται τακτικά με την Εναλλακτική Σκηνής της ΕΛΣ.  Έχει δώσει συναυλίες στην  Ελλάδα, Γερμανία, Αργεντινή, Αγγλία, Γαλλία, Χιλή, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία, Σερβία. Την περίοδο 2016-2019 έζησε στο Μπουένος Άιρες ερχόμενος σε επαφή με το tango και μαθαίνοντας μπαντονεόν. Ταυτόχρονα δίδασκε ελληνική μουσική στο ίδρυμα “Fundacion Helenica de Argentina”.  Ηχογράφησε δίσκους με δύο συγκροτήματα που δημιούργησε στο Μπουένος Άιρες: Anámnezy και Kalo Chiriklo (το δεύτερο με την υποτροφία Mecenazgo της κυβέρνησης του Μπουένος Άιρες).

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button