Περιοδικό

Κάνει καλό – ένα ποτήρι νερό το πρωί όταν ξυπνήσουμε

Κάνει καλό – ένα ποτήρι νερό το πρωί όταν ξυπνήσουμε

Το νερό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μίας καλής και σωστής διατροφής.

Βελτιώνει τον μεταβολισμό μας. Το πόσιμο νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό μας ρυθμό κατά 30 τοις εκατό, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Πίνοντας επίσης ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι βοηθάει την πέψη τη στιγμή που ξεκινάμε την ημέρα μας.
Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά. Το πόσιμο νερό είναι το κλειδί για την αραίωση των ουσιών στα ούρα, που μπορούν να προκαλέσουν σχηματισμό λίθων στα νεφρά.
Σταματάει την αρχή του πονοκεφάλου. Το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας αφυδατώνεται και η αφυδάτωση είναι μια από τις κύριες αιτίες της ημικρανίας. Εάν όμως πιούμε ένα ποτήρι νερό το πρωί θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης πονοκέφαλου. (εννοείται ότι συνεχίζουμε να πίνουμε όλη την ημέρα).
Συμβάλλει σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Για να αποφύγουμε το κρυολόγημα ή τη γρίπη, πρέπει να διατηρήσουμε ενυδατωμένο το λεμφικό μας σύστημα – ένα ζωτικό μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ένα ποτήρι νερό το πρωί θα βοηθήσει στη σωστή ενυδάτωση.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button