ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

ΚΚΕ – Για τον τρόπο επιλογής του Διοικητή του Νοσοκομειου

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

   Με αφορμή τα θέματα αναξιοκρατίας στην επιλογή διοικητή στο Νοσοκομείο Λήμνου από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση που προβλήθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Τα κριτήρια επιλογής στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, έχουν κοινή βάση τους την εφαρμογή της πολιτικής τους από τα στελέχη αυτά, γι’ αυτό και οι αμοιβές τους είναι υψηλότερες από αυτές των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Η θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Λήμνου δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτά τα κριτήρια, άσχετα με το πρόσωπο που θα επιλεγεί και άσχετα με τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων για τη θέση αυτή.

Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι ο διοικητής του νοσοκομείου του νησιού μας να προωθεί με αποτελεσματικό τρόπο και με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και στο νησί μας, σε βάρος βέβαια της υγείας, της ζωής και της τσέπης των κατοίκων του νησιού. Η μείωση των κρατικών δαπανών για το νοσοκομείο από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν την τελευταία δεκαετία, ( από 2.917.738€ το 2009, έπεσαν στα 1.373.934€ το 2019, δηλαδή μειώθηκαν κατά 53%, πάνω από το μισό), είναι ένας δείκτης των πολιτικών αυτών.

Και αυτό θα γίνεται με τη συνέχιση της υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Άλλωστε, ο πρόσφατος νόμος για την ίδρυση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία ΑΕ, ο οποίος ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές και ο οποίος θα αναλάβει την αξιολόγηση των μονάδων Υγείας με βάση τους κανόνες της αγοράς, δείχνει ποιος είναι ο ρόλος που επιφυλάσσουν τόσο για τον διοικητή, όσο και για το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου που θα επιλεγεί.

Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν έχουν να περιμένουν καμμιά θετική εξέλιξη για το νοσοκομείο, εν μέσω μάλιστα της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα της επιτάχυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωσή τους στα εργατικά σωματεία και στους συλλόγους και η αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους. Διεκδικήσεις που πρέπει να φθάσουν μέχρι την ανατροπή των ανθυγιεινών κυβερνητικών πολιτικών, για να υπάρχουν αποτελέσματα.

Για την αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και όχι νοσοκομεία με προσωρινό ελλιπές προσωπικό, που θα λειτουργούν για μία μόνο ασθένεια, αυτή του κορονοϊού.

Μύρινα 5-8-2020

LimnosNea.gr : Η φωτογραφία ειναι από διεκδικητική συγκέντρωση στην Αυλή του Νοσοκομειου το Νοέμβρη  του 2019 .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button