Επιλεγμένα

Κάτι πρέπει να γίνει στον “κόμβο Καρμανιόλα”

Ενα τροχαίο στον Κόμβο  του Πλατύ,   το μεσημέρι της 5/11/19,  θα μπορούσε να έχει πολύ τραγικές συνέπειeς αλλά ευτυχώς ο τραυματισμός   του οδηγού του Τρίκυκλου (κατοίκου Θάνους) δεν  έχει σοβαρές συνέπειες για τη σωματική του ακεραιότητα .

Η Σύγκρουση του  Τρίκυκλου,  το οποίο  κινείτο  στο δρόμο Μύρινας – Πλατύ,  έγινε  με ένα βυτιοφόρο αυτοκίνητο επί του  Περιφερειακού της Μύρινας.

Ο Κόμβος αυτός μετά και απο αυτό το,  οπωσδήποτε,  σοβαρό ατύχημα,  μπορεί να χαρακτηριστεί ως  “Κόμβος Καρμανιόλα”, αφού στο σημείο αυτό έχουν συμβεί και  άλλα τέτοια ατυχήματα και μάλιστα ένα θανατηφόρο.

“Ουτως εχόντων των πραγμάτων”   και ασχέτως αν τα ατυχήματα αυτά οφείλονται στην παραβίαση κανόνων  κυκλοφορίας, θα πρέπει  να ληφθούν  μέτρα αποτροπής στο μέλλον ατυχημάτων.

Κάποια αρμόδια Αρχή και μάλλον το  Επαρχείο και η Περιφέρεια,  που έχουν την ευθύνη του Επαρχιακού Δικτύου, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο κυκλοφορίας στην διασταύρωση αυτή για να πάψει  να είναι ένας  “κόμβος καρμανιόλα”,  όπως είπαμε.

Εκτός από την περίπτωση τοποθέτησης φαναριών θα πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς  η Κυκλοφορία στη Σημείο αυτό να γίνει Κυκλική, Ροτόντα  όπως  λέγεται.   Υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο (φωτογραφία) και η μέθοδος αυτή είναι δοκιμασμένη διεθνώς, ιδιαίτερα στους επαρχιακούς  δρόμους της Ιταλίας.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button