Λήμνος

Καβάλα – Λήμνος, μόνο τρεισήμισι (3 ½) ώρες

Καβάλα – Λήμνος, μόνο τρεισήμισι (3 ½) ώρες

 ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Πριν από μερικά χρόνια το πλοίο από Καβάλα για Λήμνο έκαμνε πεντέμισι (5 ½) ολόκληρες ώρες. Κι από τη Λήμνο μέχρι τη Μυτιλήνη άλλες εξήμισι (6 ½). Δηλαδή, για παράδειγμα, ένας που πήγαινε να προσκυνήσει στον Άγιο Ραφαήλ, μαζί με την επιβίβαση στο λιμάνι της Καβάλας και της Μύρινας ταξίδευε ολόκληρη μέρα, 13 ατέλειωτες ώρες.

 Σήμερα όμως, με τα γρήγορα καράβια που μπήκαν στη γραμμή, όπως λ.χ. το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, δεν καταλαβαίνεις πότε έφτασες στη Λήμνο, ούτε και χρειάζεται να πάρεις καμπίνα.

Την ώρα που αναχωρεί το πλοίο από την Καβάλα, από το κατάστρωμα μέχρι να χαζέψεις την πόλη που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του Πρίνου, τη Θάσο, το Άγιο Όρος και αν τύχει τα δελφίνια, περνάει η ώρα χωρίς να το καταλάβεις και γρήγορα φαίνεται η Λήμνος.

Κι ακούς από τα μεγάφωνα του πλοίου:

 –            Προσοχή, παρακαλώ. Πλησιάζουμε στη Μύρινα. Παρακαλούνται οι επιβάτες για Λήμνο να ετοιμάζονται για αποβίβαση, και οι οδηγοί να μεταβούν στα οχήματα τους.

Κατά την έξοδο σας παρακαλούμε να ελέγξετε ότι έχετε παραλάβει όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button