Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – σουτζουκάκια φούρνου

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – σουτζουκάκια φούρνου

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

Υλικά 

  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • Μισό κιλό κιμάς χοιρινός
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα, χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο, (ή μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη)
  • Μισό φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμος ξερός
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά γλυκού κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κοφτή σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά κοφτή σούπας πιπέρι
  • 2 κονσέρβες κονκασέ (ψιλοκομμένη ντομάτα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά
  2. Το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια τα σουτζουκάκια, να έχουν το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα, και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε σ’ αυτόν το ταψί.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
  7. Θα ψηθούν σε 30 λεπτά περίπου και θα πάρουν χρώμα.

 

Σερβίρονται ζεστά με γαρνιτούρα ό,τι δήποτε έχουμε πρόχειρο.

Ο πουρές πατάτας, η φέτα καλαθάκι Λήμνου, μια σαλάτα αγγουροντομάτα και κόκκινο κρασάκι Λήμνου μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά το τραπέζι μας.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button