Απόψεις

Κορωνοϊός και γάμοι

Κορωνοϊός και γάμοι

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η καραντίνα δυσκόλεψε τη ζωή σε πολλά ζευγάρια, και μάλιστα αρκετά έφτασαν και στο διαζύγιο. Εντούτοις πολλά άλλα ερωτευμένα ζευγάρια τώρα που σιγά-σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα αποφάσισαν και περιμένουν να παντρευτούν. Μόνο που τώρα το μυστήριο στην εκκλησία και οι γαμήλιες δεξιώσεις θα είναι πολύ διαφορετικά από πριν. Όπως λένε οι ειδικοί:

Πρώτα απ’ όλα θα υπάρχει πρόβλεψη το μυστήριο να μεταδίδεται στην αυλή έξω από την εκκλησία, ώστε όσοι καλεσμένοι δεν μπορούν να μπουν μέσα να μπορούν να το παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη.

Στο γαμήλιο γλέντι θα μικραίνει ο αριθμός των προσκαλεσμένων. Αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα, δηλαδή προσκαλούμε 500 άτομα, θα το ξεχάσουμε. Για λόγους ασφαλείας οι προσκαλεσμένοι θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση 2-3 μέτρων ο ένας από τον άλλον, οπότε κανένα κέντρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσα πολλά άτομα διάσπαρτα στον χώρο.

Επομένως, οι μελλόνυμφοι θα πρέπει να αρχίσουν να σβήνουν ονόματα. Το πιο εύκολο, που δικαιολογείται κι όλα, είναι να σβηστούν οι μεγαλύτερης ηλικίας ως άτομα που ανήκουν σε “ευπαθή και ευάλωτη κατηγορία”. Αυτοί βέβαια, θα μπορούν ίσως να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους σε Live streaming, δηλαδή από την οθόνη τους.

Τα τραπέζια θα πρέπει να έχουν απόσταση το ένα από το άλλο, και στο καθένα θα κάθονται το πολύ 4 άτομα. Θα υπάρχουν παντού σε εμφανή μέρη αντισηπτικά, ακόμα και ανάμεσα στα φαγητά και τα ποτά.

Το προσωπικό του κέντρου θα πρέπει να είναι αυξημένο για να δίνει οδηγίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας. Οι σερβιτόροι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες και θα κάνουν ευγενικές συστάσεις σε όποιους παρασυρθούν σε αγκαλιές και φιλιά..

Συνιστάται οι τουαλέτες και γενικά εκεί όπου μπορούν να πλένουν τα χέρια τους οι καλεσμένοι, να είναι περισσότερες. Επίσης αντί για μία πίστα χορού να είναι τρεις. Αυτοί που θα χορεύουν θα πρέπει να φορούν γάντια. Σε χωριστή πίστα το σόι της νύφης και χωριστό του γαμπρού. Το κέντρο θα διαθέτει μαντήλια τα οποία θα κρατάνε μεταξύ τους αυτοί που χορεύουν συρτό, αντί να πιάνονται χέρι με χέρι.

Έμφαση και προτίμηση θα δοθεί σε μοναχικούς χορούς αντί για ομαδικούς. Έτσι, ο επικρατέστερος χορός θα είναι το ζεϊμπέκικο.

Εάν η πίστα δεν χωράει όλους αραιωμένοι όπως θα είναι, τότε θα σηκώνονται για να χορέψουν με δόσεις και με τη σειρά.

Το μόνο που δεν θα αλλάξει, θα είναι η τούρτα. Αυτήν θα μπορούν να την κόψουν μαζί οι νεόνυμφοι, και στη συνέχεια να την δοκιμάσουν με το ίδιο κουταλάκι, αφού σαν νεόνυμφοι που είναι, από εδώ και πέρα θα μοιράζονται τα πάντα. Το ίδιο και με τη σαμπάνια, θα μπορούν να πιουν από το ίδιο ποτήρι.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button