Απόψεις

Σχετικά με την ανάρτηση (στις 5/5) για λειτουργία στο ναό των Ταξιαρχών Μύρινας

Σχετικά με την ανάρτηση (στις 5/5) για λειτουργία στο ναό των Ταξιαρχών Μύρινας

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης.

Δεν πρόλαβα να αναρτήσω σχόλιο στη σελίδα ΛΗΜΝΟΣ ΝΕΑ και θα ήθελα να το κάνω εδώ.

Δεν είμαι άθεος, ούτε κομμουνιστής, και κανείς μέχρι σήμερα δεν με έχει χαρακτηρίσει ως φασίστα ή πολέμιο της Ορθοδοξίας. Όσοι με γνώρισαν κατά τη 10ετή παραμονή και υπηρεσία μου στη Λήμνο νομίζω ότι μπορούν να το βεβαιώσουν.

Θέλω να σημειώσω ότι η παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που μας κυβερνά, ουδέποτε μέχρι σήμερα έδειξε ότι πολεμά ή υπονομεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία ή την πίστη των χριστιανών. Αντίθετα, ακόμα και πρόσφατα ο πρωθυπουργός συνεργάστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο.

Η απόφαση της πολιτείας σχετικά με τη λειτουργία των ιερών ναών ήταν απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Και ήταν απόλυτα ξεκάθαρη, όπως την ξέρουμε όλοι, δηλαδή καραντίνα και μέτρα προστασίας, με πρόβλεψη οι ναοί να επαναλειτουργήσουν αρχικά μόνο για ατομική προσευχή, και στη συνέχεια, υπό καλές προϋποθέσεις, κανονικά με ιερά μυστήρια κλπ..

Εάν η – ομόφωνη από Κυβέρνηση και Ιεραρχία – απόφαση δεν εφαρμόστηκε σε μερικούς ναούς, αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε να ισχύει.

Επίσης, εάν δεν εφαρμόστηκε από τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας στη Θράκη, επίσης αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε να ισχύει.

Επίσης, εάν κατά την πρόσφατη εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν εφαρμόστηκε, επίσης κι αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε να ισχύει.

Επομένως, το πράγμα είναι πολύ απλό: Εάν η λειτουργία έγινε, ήταν παράνομη

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι η ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ, ψυχή της οποίας είναι ο κ. Κότσαλης, ποτέ μέχρι σήμερα δεν καταφέρθηκε εναντίον της εκκλησίας. Το αντίθετο δείχνουν οι πρόσφατες αναρτήσεις της σχετικά με όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. Σαρακοστή, Κυριακή των Βαΐων, του Λαζάρου, ήθη και έθιμα του Πάσχα, οι Μυροφόρες, ο άγιος Θωμάς κλπ.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button