Λήμνος

Κορωνοϊός και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κορωνοϊός και Κοινωνικό Παντοπωλείο

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Τώρα που δοκιμάζονται η κοινωνική συνοχή, οι παραδοσιακές μας αξίες και προτεραιότητες, ήλθε στην επιφάνεια μια πτυχή αλληλεγγύης που δεν την είχαμε προσέξει πολύ: Τα λεγόμενα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσουμε όλα όσα πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να μας λείψουν το επόμενο χρονικό διάστημα της επιδημίας. Την ίδια σκέψη και κίνηση κάνουμε όλοι, δηλαδή να προμηθευτούμε μεγάλη ποσότητα τροφίμων και φαρμάκων, είτε είμαστε Ευρωβουλευτές είτε συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Δυστυχώς, πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν την πολυτέλεια αυτή γιατί ζουν, εδώ και χρόνια τώρα, πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν τους καταλαβαίνουμε, απλά γιατί εμείς δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα, δεν είμαστε άνεργοι, ούτε έχουμε μπει ποτέ στη σειρά για ένα πλαστικό πιάτο συσσίτιο, ούτε περιμένουμε ελεημοσύνη από κάποιον ή από το Θεό.

Γι’ αυτό, τις πολύ δύσκολες έως τραγικές αυτές στιγμές που ζούμε και μας έχουν φέρει στα πρόθυρα του πανικού, αξίζει να προσέξουμε την αξία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, και του κάθε Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου, όχι μόνον για την υλική στήριξη που παρέχουν στον συνάνθρωπο αλλά και την ηθική. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Ε.Ο.Δ.Ν.Π. που λέει:

“Απευθυνόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους και τους λέμε πως δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε να φοβούνται! Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ε.Ο.Δ.Ν.Π. έχει εξασφαλισμένα τα τρόφιμα για όλες τις οικογένειες των ωφελουμένων του, και αν χρειαστεί και για ακόμη περισσότερες, για τουλάχιστον 6 μήνες! Ήδη έχουμε αυξήσει τις ποσότητες τροφίμων που δικαιούται οι οικογένειες ωφελουμένων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Οι κοινωνικές δομές της Εθελοντικής μας Ομάδας θα αντέξουν γιατί στηρίζονται από χιλιάδες συμπολίτες μας! Όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι-χέρι θα παλέψουμε και θα βγούμε νικητές! Κανείς μόνος του! Δεν θα επιτρέψουμε να γονατίσει κανείς!”.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button