ΕπιλεγμέναΛήμνος

Κορονοϊός! Πέρασε ο Κίνδυνος από τους 16 του ΜΥΚΟΝΟΣ. Ποια άλλα μέτρα αποφασίστηκαν.

Ο  κίνδυνος  μεταφοράς του κορονοϊού στη Λήμνου από τους  16 επιβάτες του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ πρέπει να  θεωρηθεί ότι εξέλειπε..  Το πλοίο είχε  αναχωρήσει  από τον  Πειραιά 20/3.  Στο ταξίδι αυτό  διαπιστώθηκε ότι  είχαν για  συνεπιβάτη εκείνον που  όταν έφτασε στην Ικαρία και μετά από λίγες μέρες παραμονής στο εκεί εξοχικό του διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα Κρούσμα του Κορονοϊού και μεταφέρθηκε στην Αθήνα με αεροδιακομιδή.

Ο συγκεκριμένος  25χρόνος,  εφοπλιστικής οικογένειας,   ερχόμενος από την  Αγγλία παραβίασε την υποχρεωτική 14 ημερών  κατ οικον παραμονή στην Αθήνα,  πήγε στην Ικαρία, όπου και εκεί δεν τήρησε την Καραντίνα. Με τέτοια εγκληματική συμπεριφορά θα είναι τύχη μεγάλη αν δεν μετέφερε του  ιό ειδικά στην Ικαρία.

Σε ο,τι μας αφορά απο τους 16 μονό 3 αναχώρησαν απο τον Πειραιά και οι υπόλοιποι ήταν μετά τη Ικαρία (Χιο , Μυτιληνη). Απο τότε, 20/3,  πέρασαν 10 μέρες και καθώς τα άτομα έχουν εντοπιστεί και είναι σε κατ οικον διαμονή , κάτω από  υγειονομικό έλεγχο, μπορούμε να πούμε ότι πέρασε ο κίνδυνος.

Αυτή ήταν και η άποψη του  Έπαρχου, εμείς τουλάχιστον αυτό αντιληφθήκαμε,  από τη τηλεφωνική συνομιλία,   που είχαμε στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Η  σημερινή Σύσκεψη,   η ταχτική κάθε Δευτέρας,  ασχολήθηκε, όπως μας ειπε ο Έπαρχος,   με την περαιτέρω  οργάνωση του Νοσοκομείου για αντιμετωπίσει την παγκόσμια πανδημία.

Επισημάναμε στον Έπαρχο να επιληφθει  η Υγειονομική Επιτροπή  με τον  τρόπο εξυπηρέτησης  πελατών από τα καταστήματα τροφίμων, που σχεδόν καθημερινά περνά όλος ο πληθυσμός  του Νησιού…

Η απάντηση ήταν ότι εντος της εβδομάδας θα γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις  ώστε σε αυτό το σημείο να υπάρξει βελτίωση με οδηγίες , κυρίως για τη χρήση απο τους υπαλλήλους των καταστημάτων που εξυπηρετούν τους πελάτες στα ταμεία και στην παραλαβή  με ένα ζευγάρι γάντια το οποίο  φοράνε  το πρωί και το βγάζουν το βράδυ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button