Περιοδικό

Τι μέρα είναι σήμερα;

Τι μέρα είναι σήμερα;

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Μετά από δύο βδομάδες που είμαστε κλεισμένοι μέσα, μερικές φορές δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω τι μέρα είναι σήμερα, και τι ώρα.

Δεν ξέρω εάν τα μαγαζιά είναι ανοιχτά σήμερα το απόγευμα (ή κλειστά όπως κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σαββατοκύριακο). αφού αυτά είναι κλειστά όλες τις μέρες, και πρωί και απόγευμα.

Δεν υπάρχει καφές το πρωί στο καφενείο με την παρέα ούτε ματς στη μεγάλη οθόνη το βράδυ.

Δεν υπάρχει λαϊκή αγορά για να πάω να χαζέψω και να ψωνίσω όπως κάνω την Τετάρτη και το Σάββατο.

Δεν υπάρχει εκκλησία την Κυριακή.

Δυσκολεύομαι ακόμα και με την ώρα, αφού έπαψαν οι πρωινοί ήχοι όσων πηγαίνουν στη δουλειά και στο σχολείο.

Έπαψε να χτυπάει και το θυροτηλέφωνο, “Ανοίξτε, είμαι ο ταχυδρόμος… ο συντηρητής του ασανσέρ… να αφήσω διαφημιστικά φυλλάδια”.

Ούτε ακούω πλέον στο δρόμο το μεγάφωνο του τσιγγάνου, “Όλα τα παλιά αγοράζω, αλομίνια, χαλκώματα, αυλές καθαρίζω, έλα να πάρεις ωραίες πατάτες…”.

Άλλαξε και η ώρα, έγινε θερινή.

Γενικά, άλλαξε η ζωή μας.

Τώρα καταλαβαίνω καλύτερα αυτούς που είναι καθηλωμένοι σε ένα κρεβάτι, ή φυλακισμένοι.

 

Άραγε, τι μέρα είναι σήμερα; Είναι βραδάκι ή ξημέρωμα;

Το μόνο σίγουρο είναι το κουτάκι που έχω με τα φάρμακα. Εκεί είναι χωρισμένα σε 7 θήκες, χωριστά για  κάθε μέρα. Το γράφει κι όλα: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κλπ.

Όσο για την ώρα, η πιο σίγουρη είναι στις 6 το απόγευμα, στην τηλεόραση, με τον Επιδημιολόγο καθηγητή και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, που τονίζουν με έμφαση ότι πρέπει να συνεχίσουμε να μένουμε μέσα στο σπίτι…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button