ΕπιλεγμέναΛήμνος

Κορονοϊός: Ποιος το περίμενε; μας είπε ο Πρόεδρος της Σκανδάλης

“Ποιος το περίμενε”,  μας είπε  ο Πρόεδρος της Σκανδάλης, Θανάσης Γραμμάτος,  που στην απομονωμένη Σκανδάλη υπήρξαν   μαζικά κρούσματα  του Κορονοϊού.

Όπως είναι γνωστό στο Χωριό βγήκαν  αρχικά 3 κρούσματα , ένα ανδρόγυνο και μια γυναίκα, όλοι  ηλικιωμένοι . Άλλωστε στα  μικρά χωριά της Λήμνου,  ο πληθυσμός των περίπου 50 κατοίκων το χειμώνα,   είναι ηλικιωμένοι.

Μετά  από  αυτά τα περιστατικά που διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο και νοσηλεύτηκαν   ένα ακομη άτομο , πήγε μόνος του για τεστ που  βγήκε θετικό, όμως δεν  κρίθηκε ότι χρειάζεται  νοσηλεία και  παραμένει σε κατ οίκον  καραντίνα.

Η κατάσταση αυτή  στο Χωριό  έφερε την τοπική  μονάδα  του ΕΟΔΥ  στη Σκανδάλη,  που   εξέτασε τους κοντινούς των ανωτέρω, ανακοινώνοντας ότι μπορούσε να κάνει το τεστ και όποιος άλλος το επιθυμούσε.  Ολο,  σχεδόν,  το Χωριό, μας είπε ο Πρόεδρος,  έκανε το Τεστ..

Ετσι  προέκυψε, μαζί με τους παραπάνω ,  ένα σύνολο 7 κρουσμάτων,  οι οποίοι,  έκτος τα  3 πρώτα κρούσματα που   Νοσηλεύτηκαν,    είναι σε αυστηρή καραντίνα στο σπιτι τους .

Σε αυστηρή καραντίνα  είναι  και άλλοι 3 που έχουν κάνει το  Μοριακό Τεστ  και αναμένεται το αποτέλεσμα.

Όλο το Χωριό μας είπε ο Πρόεδρος είναι μουδιασμένο…

ΟΙ κάτοικοι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι,  είναι πολύ προσεκτικοί και δεν έρχονται σε επαφές  μέχρι να περάσει το κακό,  πρόσθεσε ο κ. Γραμμάτος.

Στα διπλανά χωριά,  Αγιασοφιά  και Φισίνη δεν έχουν γίνει Τεστ, ούτε, όμως,  έχει  παρουσιαστεί κάτι ύποπτο.

Αυτή είναι  η πραγματικότητα που βάζει  τέλος στην ακατάσχετη  Φημολογία  για 16 κρούσματα…  και  απομόνωση του Χωριού.

Να μείνουμε σε εκείνο  το αρχικό του Προέδρου της Σκανδάλης : “Ποιος  το περίμενε;”

Και όμως κανείς δεν μπορεί  να είναι σίγουρος  ακομη και σε χωριά τόσο  αραιωμένα  και,  το χειμώνα, απομονωμένα.  Γιατί όσο και αν είναι απομονωμένα, ένας επισκέπτης: επαγγελματίας,  φίλος,  ή συγγενής ,  μπορεί να μεταφέρει, χωρίς να το γνωρίζει και ο ίδιος  τον ιό, αν δεν πάρει το γνωστά Μέτρα…  και στη συνέχεα να πάρει δρόμο και να έχουμε στη Σκανδάλη  την πιό οξυμένη περίπτωση στη Λήμνο με  1 στους 5, περίπου να νοσήσει…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button