2021
Περιοδικό

Κορονοϊός το ανάγνωσμα κεφάλαιο …. Άγνωστο !

Κορονοϊός το ανάγνωσμα κεφάλαιο …. Άγνωστο !

Το Χρονογράφημα της Παρασκευής

 Της Χριστινας Καβουρα

Πέρυσι πιστεύαμε  – σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις των ειδικών – ότι θα ήταν ο τελευταίος χειμώνας που περνούσαμε παρέα με τον κορονοϊό, ότι θα τέλειωνε αυτή η κατάρα με την έλευση των εμβολίων, ότι θα παίρναμε τις ζωές μας πίσω, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό όπως τις ξέραμε !

Τελικά τίποτα δεν πήραμε πίσω μάλλον χωριστήκαμε σε δύο στρατόπεδα που αντιπαρατίθενται συνεχώς μεταξύ τους, τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, μόνο  που και από τα δύο στρατόπεδα έχουμε νεκρούς και απώλειες και η Πολιτεία άρχισε τις …. Τιμωρίες, κάποιες  και άδικες !

Είχα – είναι η αλήθεια –  μεγαλύτερες προσδοκίες από τα εμβόλια μέχρι που το καλοκαίρι είχα ακούσει για τον πρώτο εμβολιασμένο νεκρό στη Θεσσαλονίκη, κάτι που το περάσαμε μάλλον στο ντούκου, ως μία  εξαίρεση, που μάλλον θα επιβεβαίωνε τον κανόνα, ότι οι εμβολιασμένοι ήταν στο … απυρόβλητο ! Ευσεβείς πόθοι !

Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να κάνω στο μυαλό μου στατιστικές, άμα αρχίσω τις στατιστικές αυτές συντελούνται από μόνες τους, μαζεύονται τα στοιχεία ανεξέλεγκτα στο μυαλό μου και βγαίνουν αποτελέσματα μόνο που τα  αποτελέσματα δεν είναι και τα πλέον αισιόδοξα !

Σήμερα βγήκε ένας  γιατρός, διευθυντής μεγάλης κλινικής, από τους πολλούς που μας λένε καθημερινά διάφορα,  και είπε «τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια»  κάτι που τουλάχιστον εγώ το ήξερα από το καλοκαίρι !

 

Μάλλον οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτόν το υιό θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου γνώμη να τον «ψάξουν» περισσότερο, να βρουν και να ενημερώσουν ποια άτομα είναι ευάλωτα στον υιό αυτόν, τα οποία πρέπει να προσέξουν περισσότερο, ακόμα και να απομονωθούν αν έτσι θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή τους !

Είναι πράγματι εντελώς παρανοϊκό κάποιοι να περνούν την αρρώστια αυτή ασυμπτωματικά, άλλοι στο «πόδι», άλλοι σαν κρυολόγημα και άλλοι στις εντατικές ή να καταλήγουν στα κοιμητήρια. Πολλοί οι θάνατοι κάτι που πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Πάλι από τις στατιστικές καταλαβαίνουμε ότι ο υιός αυτός έχει …. τις προτιμήσεις του. Οι παχύσαρκοι συνάνθρωποί μας μάλλον έχουν θέμα. Και ενώ προγραμματιζόμαστε για την τρίτη δόση του εμβολίου με βαριά καρδιά  μη έχοντας άλλες επιλογές μια και τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα και ο φόβος που το καλοκαίρι  έκανε ένα μικρό διάλειμμα πάλι επιστρέφει στις πόλεις μας να μας καταδυναστεύει !

Ψάχνω  εις μάτην εκείνη την ανεμελιά του καλοκαιριού στο νησί, τη θάλασσα που έσβηνε όλα τα άσχημα συναισθήματα, τον ήλιο που σκότωνε υιούς και φοβίες,  ψάχνω  μέσα στην παράνοια που ζούμε ξανά τις μέρες που γέμιζαν με φως την ψυχή μας !

 

Έχουμε πάλι μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα ?  Ίσως όλοι έχουμε πληγεί από τον προηγούμενο  ανεκδιήγητο  χειμώνα,  κάπου δεν αντέχουμε την σκοτεινιά του σε μια καθημερινότητα που όλο και δυσκολεύει !

 

Η ανθρωπότητα πέρασε στην πορεία της μεγάλους λοιμούς !  H βουβωνική πανώλη ο λεγόμενος «μαύρος θάνατος» ξεκλήριζε για πολλά χρόνια τους πληθυσμούς της Ευρώπης, όπως και η χολέρα και η ευλογιά ! Π.χ. στην Βενετία του 1347 μ.χ. η πανούκλα ξεκλήρισε το 70 % του πληθυσμού !  Δεν αναφέρω καν τα θύματα σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο που ήταν εκατομμύρια !

 

Προφανώς η φύση μας …. φιλοδωρεί με διάφορους λοιμούς και επιδημίες κατά καιρούς, δεν γνωρίζουμε  τους νόμους της, αυτούς που παραβιάζουμε συνεχώς, ίσως να βοηθούν και οι άνθρωποι όπως παλιά βοηθούσαν οι …. αρουραίοι στην μετάδοση της πανούκλας, ίσως κυκλοφορούν αρκετοί «αρουραίοι» αναμεταξύ μας !

Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση με τους παλιούς λοιμούς, η Ιατρική έχει προοδεύσει πολύ,  πρέπει  όμως να προσέχουμε,  ίσως είναι το μόνο σίγουρο μέσον, αλλά η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button