Απόψεις

Κορονοϊός – Υπηρεσία τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ –
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Μύρινα, 09-04-2020

Με την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, καθώς και με τον χαρακτηρισμό της λοίμωξης που προκαλείται από αυτόν (COVID-19) ως πανδημίας, ζητήθηκε από τους πολίτες να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις και να μπουν είτε σε περιορισμό είτε σε απομόνωση, με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου. Τα μέτρα αυτά, που από το σύνολο των ειδικών επιστημόνων κρίνονται ως επιβεβλημένα, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη απειλή που προέρχεται από την εξάπλωση της πανδημίας, ενδέχεται να προκαλέσουν έντονα κι αρνητικά συναισθήματα.

Η Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, στα πλαίσια εκπλήρωσης της αποστολής της, ενημερώνει ότι παρά την αναστολή διενέργειας τακτικών εξωτερικών ιατρείων, υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους ψυχιάτρους του Τμήματος για οδηγίες και συνταγογράφηση φαρμάκων ή αν κριθεί απαραίτητο η εξέταση και νοσηλεία επειγόντων περιστατικών.

Παράλληλα υπάρχει η υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης των πολιτών για τον κορωνοϊό (COVID-19) από την ψυχολόγο του Τμήματος με την παροχή οδηγιών ψυχολογικής διαχείρισης τόσο ατόμων του γενικού πληθυσμού όσο και ειδικών ομάδων (ευπαθείς ομάδες, άτομα σε καραντίνα, κτλ)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2254350400, 2254350143, 2254350125.
ΣΗΜ. ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ: επιλέξαμε την ανοιξιάτικη αυτη φωτογραφια που ειναι σε πλήρη αντίθεση με τη χειμωνιάτικη διάθεση μας…

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ κ.α.α.

ΚΟΥΜΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button