ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Κούρνος Φεστιβαλ: Ξεκινά στη Λημνο με εκπαιδευτικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Δηλώστε συμμετοχή!

Kournos Music Festival):

Σας στέλνουμε περιγραφή του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο απο τις απο τις 18 εως τις 21 Ιουλίου , μια συμπαραγωγή του 3ου Φεστιβάλ Κούρνος ( Kournos Music Festival) και των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές και εργαλεία, έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή παιδιά και ενήλικες με τη μουσική του Μεσαίωνα αλλά και να τη συνδέσει με την παραδοσιακή μουσική. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μεσαιωνικά και παραδοσιακά όργανα όπως η βιέλα και ο ταμπουράς. Θα αναπτύξουν τις φωνητικές, ρυθμικές και γλωσσικές τους δεξιότητες μέσα από την αφήγηση και το τραγούδι. Θα μάθουν να τραγουδούν σωστά και σε ομάδα, να χρησιμοποιούν το σώμα τους για να παράξουν μουσική (body percussion, ηχοτοπία), να συνεργάζονται, να αλληλοεπιδρούν και να ανταλλάσσουν ιδέες, να διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

H εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται απο τις μουσικολόγους, μουσικοπαιδαγωγούς και ερμηνεύτριες Ζωή Δημοπούλου, Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραϊτη, Αλίκη Σούστη, Κατερίνα Νταμάνη΄

 

Τα εργαστήρια θα οδηγήσουν σε μια τελική παρουσίαση με ζωντανή μουσική συνοδεία.
Σε ενα νησί οπως η Λήμνος , με τη σημαντική βυζαντινή και ενετική ιστορία αλλα και τη πολυσχιδη και πολυπρισματικη της συμβολή στην ιστορια της Μεσογείου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να επανασυνδέσει τον κόσμο με ενα ισχυρό κομμάτι της παραδοσής του.

Η συμβολή των τοπικών ΜΜΕ για τη συμμετοχή του κόσμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι εντελώς δωρεαν στο πλαίσιο της δραστηριότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Kournos Music Festival ,  είναι ιδιαιτέρως σημαντικήΘα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερως αν μπορούσατε να το ανακοινώσετε προκειμένου να έχουμε συμμετοχέςΘα πραγματοποιηθεί στη Μύρινα, σε χώρο που θα ανακοινωθεί ,απο τις 18 ως τις 21 Ιουλίου, τη μέρα που θα είναι και η τελική παρουσίαση, απογεύματα 18:30-21:00, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών και σε ενηλίκους (θα πραγματοποιηθούν δυο χωριστά τμηματα που θα ενωθούν στην παρουσίαση) . Για δηλώσεις συμμετοχής ο κόσμος μπορεί να καλεί στο 6972898151 (Λητώ Μεσσήνη) και στο email rafi.mtgroup@gmail.com

 

Την Τρίτη θα έχετε και ολο το υλικο για τον φετινο προγραμματισμό του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί απο τις 11 εως τις 27 Αυγούστου , με πολύ σημαντικές συνεργασίες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη -Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας,

Με εκτίμηση

Αναστασία Κότσαλη

Λητώ Μεσσήνη

6977162919

6972898151

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button