Περιοδικό

Ο Ευτύχιος και τα τυχερά 7ρια

Ο Ευτύχιος και τα τυχερά 7ρια

 

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Επτά (7) Ιουλίου (7ου) σήμερα, με την πρόγνωση της θερμοκρασίας ότι θα φτάσει τους 37 βαθμούς, δηλαδή 7 βαθμούς πάνω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία με τον Ευτύχιο.

 

Ο Ευτύχιος, λοιπόν, ήταν γεννημένος στις 7 η ώρα το πρωί, είχε 7 αδέλφια, και η διεύθυνση του σπιτιού του ήταν 7ης Ιουλίου αριθ. 7.  Ακόμα και το όνομά του έμοιαζε να προέρχεται από τον αριθμό επτά.
Μια μέρα ένας φίλος του λέει:
– Βρε Ευτύχιε, αφού όλα σε σένα είναι στο 7, γιατί δεν δοκιμάζεις την τύχη σου, να πάρεις ένα λαχείο, που να λήγει σε 7;

Πράγματι, ο Ευτύχιος αγόρασε ένα λαχείο στο 7. Γίνεται η κλήρωση, κερδίζει τον πρώτο αριθμό 7 εκατομμύρια.
– Φως φανάρι, του λέει ο φίλος του, είσαι τυχερός. Τώρα θα παίξεις ΠΡΟΠΟ ένα σύστημα 7 τριπλές, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ και ΤΖΟΚΕΡ τα εφτάρια.

Όποιο παιγνίδι κι αν έπαιξε ο Ευτύχιος στο 7,  πάντα κέρδιζε.
Από τότε, άλλαξε και το διαιτολόγιό του. Μέχρι τότε την έβγαζε με τα πιο φτηνά φαγητά, φακές, σπανακόρυζο, σαρδελίτσα, και τέτοια. Μετά που άρχισε να κερδίζει, το γύρισε στα πιο ακριβά: φιλέτα, χαβιάρια, παστουρμάδες, αυγοτάραχο, συναγρίδες, αστακούς, κλπ.

Πεισμένος πλέον ότι η τύχη είναι με το μέρος του, μια μέρα λέει στο φίλο του:
– Πάμε τώρα να παίξουμε στον ιππόδρομο, να τους σηκώσουμε το ταμείο, να πάρουμε όλα τα λεφτά.

Πράγματι πάνε στον ιππόδρομο, κι ο Ευτύχιος ρίχνει όλα τα λεφτά του, ό,τι είχε και δεν είχε, στην έβδομη κούρσα, στο άλογο με το Νο 7, που κατά σύμπτωση ονομαζόταν Seven Heaven (Έβδομος Ουρανός). Ήταν ένα μεγάλο αουτσάιντερ, ένα γαϊδούρι παλιάλογο χωρίς καμία τύχη, που δεν το έπαιζε κανείς, και πλήρωνε 7.000 στο δεκάρικο.
Η κούρσα ήταν εντυπωσιακή. Μόλις δόθηκε η εκκίνηση, ο Seven Heaven ξεκίνησε σαν σίφουνας και μέχρι τα μέσα της διαδρομής προηγούνταν 100-200 μέτρα από τα υπόλοιπα άλογα. Στην τελική ευθεία, όμως φαίνεται ότι έμεινε από δυνάμεις, άρχισαν να τον πλησιάζουν τα υπόλοιπα άλογα που έκαναν φίνις – οι στέγιερ όπως λέγονται.
Στη γραμμή τερματισμού έπεσαν όλα μαζί τα άλογα.
Μεγάλη αγωνία, μέχρι να βγει το φώτο-φίνις.
Βγήκε τελικά το φώτο φίνις: O Seven Heaven τερμάτισε 7ος…
Κι ο Ευτύχιος έχασε όλα τα λεφτά του και ξανάγινε μπατίρης.

Από τότε ο Ευτύχιος δεν ξανάπαιξε τυχερά παιχνίδια. Ξέχασε τα φιλέτα, τις συναγρίδες και τα πλούσια φαγητά, και ξαναγύρισε στο φτωχικό σπανακόρυζο.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button