Ανακοινώσεις

Κριτική και Θέσεις για την Δημοτική Κοινότητα Μύρινας

Μύρινα 11-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν βιαστεί να πει κανείς πως όσα αναφέρονται παρακάτω είναι άκαιρα λόγω των προβλημάτων που έφερε η πανδημία και με τη σκέψη μας  σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή την δύσκολη περίοδο ασθενείς και επαγγελματίες, αλλά και στους γιατρούς μας και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν τον δικό τους αγώνα, κρίνουμε πως η ενημέρωση των συμπολιτών μας οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπούμε στο συμβούλιο της κοινότητας Μύρινας ,είναι  επιβαλλόμενη και απαραίτητη. Για το λόγο αυτό από δω και στο εξής και όταν κρίνουμε αναγκαίο θα δημοσιοποιούμε τις θέσεις, προτάσεις απόψεις και ενστάσεις μας, πάνω σε θέματα που σύμφωνα με το νόμο προτείνει προς συζήτηση και ψηφοφορία η πρόεδρος του συμβουλίου μας κα Παρασκευή Μοσχάκη τα οποία προέρχονται  είτε από εισηγήσεις της ίδιας, είτε από αιτήματα πολιτών είτε κατόπιν παραπομπής από άλλα θεσμικά όργανα ή υπηρεσίες του Δήμου.

     Διευκρινίζουμε πως πολύ θα επιθυμούσαμε οι εισηγήσεις της προέδρου πάνω στις οποίες καλούμαστε να τοποθετηθούμε ,να αφορούν καίρια ζητήματα για την ποιότητα ζωής σ αυτή την πόλη.

    Δυστυχώς όμως ακόμη και αυτά που εμείς ως κοινοτική παράταξη προτείναμε εγγράφως προς το συμβούλιο μας και όχι μόνο,

 φαίνεται ότι κατά την κρίση της πλειοψηφίας δεν αποτελούν ζωτικά θέματα για τη Μύρινα… 

  Στις 7  Δεκεμβρίου 2020 και ενώ το συμβούλιο της κοινότητας Μύρινας παραμένει εκκωφαντικά  άφαντο το τελευταίο πολύ δύσκολο διάστημα για το νησί μας (από τον Μάρτιο έως και σήμερα) λάβαμε πρόσκληση  από την πρόεδρο κα Μοσχάκη για να συζητήσουμε διαδικτυακά, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, τα παρακάτω  δύο θέματα εισηγούμενα από την ίδια.

 

  1. Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δένδρου, μπροστά στο Δημαρχείο.

             

  1. Υιοθέτηση δημοτικών παρτεριών, από επαγγελματίες ιδιώτες, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία και ομάδες πολιτών, σε προτεινόμενους χώρους της πόλης μας

 

Παραθέτουμε παρακάτω τις θέσεις μας(όπως ακριβώς κατατέθηκαν  στα πρακτικά) από τις οποίες πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς αυτό που εμείς εκλαμβάνουμε ως παρωδία!

 

<<  ΘΕΜΑ 1ο

 Α.  Επειδή όπως είναι γνωστό σε όλους, ήδη το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πόλης μας  στήθηκε(από 7 Δεκ) μπροστά στο Δημαρχείο του Νησιού μας, χωρίς καμία εισήγηση του Συμβουλίου μας σχετικά με τον ποιο χώρο θεωρούμε καταλληλότερο για την τοποθέτησή του, δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο συζήτησης.                                                                                                                                                                        

  Εμείς προτείνουμε να στηθεί το δέντρο, σε κατάλληλο χώρο στην πλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ), γιατί είναι το κεντρικό σημείο της πόλης μας καθώς και στο κέντρο της Αγοράς.                                                                                                                

  Επίσης είναι καλύτερα περιφρουρημένο από ισχυρούς ανέμους και δύσκολες καιρικές συνθήκες.                                                          

  Μη ξεχνάμε επίσης ότι τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο στο χώρο του Δημαρχείου και ευρύτερα του λιμανιού δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος επειδή το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων είναι κλειστά, αλλά και επειδή όλος ο χώρος φαντάζει πιο εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.                                    

   Έπειτα από τα παραπάνω προτείνουμε να αλλαχτεί η θέση του δέντρου και επι πλέον να διαμαρτυρηθούμε στον Δήμο για την απαξίωσή του προς το Συμβούλιο μας και να υπενθυμίσουμε ότι δεν  δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο (υπογειοποίηση κάδων, αρχοντικό Σαχτούρη, στέρηση της από το νόμο προβλεπόμενης πάγιας προκαταβολής κλπ).                                                                              

 Παρά τις κατά καιρούς προτάσεις της παράταξης μας, δυστυχώς το Συμβούλιο μας με τη στάση της πλειοψηφίας όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την έκδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας προς τον δήμο, αλλά απ΄ότι φαίνεται ανέχτηκε και συνταυτίστηκε με τις  δημοτικές αυθαιρεσίες που αφορούν στην αγνόηση του συμβουλίου της κοινότητας μας.                                                                                                                                                 Αυτό λέγεται ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΣΗ.                                                                                                                                                                           

  Ο νόμος βέβαια, άλλα προβλέπει…… Προβλέπει το συμβούλιο μας να γνωμοδοτεί για ότι γίνεται στην πόλη μας και αυτό αποτελεί υποχρέωση και δικαίωμα ανυποχώρητο.                                                                      

 

 Από δημοσίευμα στο διαδίκτυο!!!!!!! ενημερωνόμαστε, ότι ήταν πρωτοβουλία της προέδρου να στηθεί το δέντρο στο δημαρχείο!!!!!Για ακόμη μια φορά η κα Μοσχάκη ξεχνά ότι δεν είναι πρόεδρος κοινότητας ,αλλά πρόεδρος ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και οφείλει σύμφωνα με το νόμο για κάθε της ενέργεια να ενημερώνει αλλά και να παίρνει την έγκριση από το συμβούλιο μας. Η έλλειψη πνεύματος συλλογικότητας(στοιχείο εμφανέστατο εκ μέρους της προέδρου από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του συμβουλίου μας) δεν αποτελεί καλό σύμβουλο για την προαπαιτούμενη σύμπνοια στα μέλη των συλλογικών οργάνων.                                                                                                                                                 

Ρωτάμε τους υπόλοιπους συναδέλφους του συμβουλίου. Tους ρώτησε;                                                                                 

Αν δεν τους ρώτησε επειδή δεν θα είναι η πρώτη φορά, θα κάνουν κάτι;                                                                                     

Ποια είναι η γνώμη τους; Θα το συζητήσουμε πριν τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης;                                                         

 Η πρόεδρος αυθαίρετα διέκοψε την πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.                                                                                     

 Η πρόεδρος αυθαίρετα παρέλειψε την συνεδρίαση του Νοεμβρίου.                                                                                           Παρέλειψε επίσης (χωρίς καμία ενημέρωση που να το δικαιολογεί) τα συμβούλια των μηνών Μαρτίου και Ιουλίου 2020.            Μήνες που θα έπρεπε λόγω της πανδημίας το συμβούλιο μας να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και ετοιμότητα.                                                                                                                         Θα τα συζητήσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη, αλλά και κατά νόμο λειτουργία του συμβουλίου μας ;                                                                                                                                                                                             Και επιτέλους, αυτά είναι τα προβλήματα που βασανίζουν τους συμπολίτες μας, το δέντρο και τα παρτέρια(για τα οποία προεκλογικά σε συνέντευξη της σε τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης η πρόεδρος του συμβουλίου μας δήλωνε ΄΄μια χαρά είναι τα παρτέρια και τα θέλουμε φυτεμένα, τα φροντίζει ο Δήμος, αλλά όταν ξέρω ότι συμπολίτης μας τρείς μέρες έχει να φάει……..) !!!!

  Ξεχάσαμε ότι πριν λίγες μέρες είχαμε πλημμύρες; Ξεχάσαμε ότι πριν λίγες μέρες είχαμε ζημιές με το προσφάτως επισκευασθέν κρηπίδωμα στο Ρωμαίικο γιαλό; Ξεχάσαμε ότι η κατάσταση με το Γυμνάσιο της Μύρινας παραμένει στάσιμη εδώ και 6 χρόνια; Ξεχνάμε ότι μικροεπιχειρήσεις καταστρέφονται, εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, φτωχοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν να φάνε; Ξεχάσαμε  ….ξεχάσαμε…..ξεχάσαμε……                                                                                      

 Το συμβούλιό μας, εν μέσω της πανδημίας είναι άφαντο και γι αυτό την αποκλειστική ευθύνη την έχει η πρόεδρος.                                                                                                                                                                     

Τα παραπάνω τα θέτουμε προς συζήτηση ΄΄προ ημερήσιας διάταξης΄΄.                                 

 

 Για το πρώτο ζήτημα βέβαια, που αφορά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ΑΠΕΧΟΥΜΕ της ψηφοφορίας ,διότι το θεωρούμε εμπαιγμό να ψηφίσουμε για κάτι που ήδη έχει γίνει χωρίς να ερωτηθούμε.                                                            

 

ΘΕΜΑ 2ο                                                                                                                                                                                                                 Β. Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα (παρτέρια) έχουμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια στην εισήγηση της προέδρου καθώς επίσης και προχειρότητα διότι:

               1.Δεν μας παρουσιάζει κανένα στοιχείο καταγραφής των υποψήφιων χώρων.

2.Δεν γνωρίζουμε αν οι χώροι αυτοί υποστηρίζονται από αντίστοιχο δίκτυο άρδευσης.

3.Δέν μας παρουσίασε κάποιο υπόδειγμα συμφωνητικού, με τους ιδιώτες.

4.Η όλη ενέργεια συνιστά στην ουσία παραχώρηση για χρήση δημοτικής -κοινοτικής περιουσίας σε ιδιώτες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

5.Υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου μας που να δηλώνει αδυναμία να αξιοποιήσει τους όποιους προς παραχώρηση χώρους;                      

  Είμαστε υπερ της εθελοντικής προσφοράς των συμπολιτών μας, αλλά πάντα με κανόνες που προβλέπει ο νόμος, γι αυτό και μέχρι να διασαφηνιστούν τα πιο πάνω προτείνουμε να επανέλθει  προς συζήτηση το σχετικό θέμα  στο συμβούλιο μας συνοδευόμενο απο όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Έως  τότε ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ.

  Κλείνοντας και μιας και οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι πολύ θα επιθυμούσαμε οι εισηγήσεις της προέδρου πάνω στις οποίες καλούμαστε να τοποθετηθούμε, να αφορούν καίρια ζητήματα για την ποιότητα ζωής σ αυτή την πόλη.

  Δυστυχώς όμως ακόμη και αυτά που εμείς ως κοινοτική παράταξη προτείναμε εγγράφως προ το συμβούλιο μας και όχι μόνο, φαίνεται ότι κατά την κρίση της πλειοψηφίας δεν αποτελούν ζωτικά θέματα για τη Μύρινα…….>>

                                  

 

   Για να μη μείνουν με την απορία οι συμπολίτες μας τους ανακοινώνουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που είναι:

Α΄Θεμα: 4 ΝΑΙ  Μοσχάκη Παρασκευή, Νταλαμπίρας Αργύρης, Σαρδιανός Αθανάσιος, Βακιρτζής Κωνσταντίνος,

                 2 ΑΠΟΧΗ Παπούλκας Πέτρος, Γαροφαλλίδου Αδαμαντία

                 1 ΠΑΡΩΝ Πλάντζος Σπύρος

Β΄Θέμα: 4 ΝΑΙ  Μοσχάκη Παρασκευή, Νταλαμπίρας Αργύρης, Σαρδιανός Αθανάσιος, Βακιρτζής Κωνσταντίνος

                 3 ΛΕΥΚΟ Παπούλκας Πέτρος, Γαροφαλλίδου Αδαμαντία, Πλάντζος Σπύρος

Γ΄ Θέματα προ ημερήσιας διάταξης: Και εδώ μία ακόμη αυθαιρεσία της προέδρου όχι μόνο δεν συζητήθηκαν, αλλά δεν τα έθεσε καν υπόψη του συμβουλίου, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίζει γι αυτό.                 

                                                                      Οι σύμβουλοι Κοινότητας Μύρινας

                                          

                                                                 Πέτρος Παπούλκας        Αδαμαντία Γαροφαλλίδου

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button