Επίκαιρα

Λάδι Λημνου, δεν ειναι ανέκδοτο…

Λαδί Λήμνου. Εδώ και καιρό είναι μια πραγματικότητα όμως καθώς η εμφάνιση της ελιάς στο Τοπίο της Λήμνου ήταν κάτι άγνωστο και απίθανο,  πριν μερικά (20-25) χρόνια, αυτή η ελαιοπαραγωγική  αλλαγή ακομη και τώρα είναι αξιομνημόνευτη!

Η ανάπτυξη της Ελιας στη Λήμνο από ένα σημειο και πέρα ηταν ραγδαία και αγκαλιάστηκε απο ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων,  όχι πάντα ασχολούμενων με την αγροτική παραγωγή.

Η  αρχική δυσκολία ήταν η έλλειψη ελαιοτριβείου και έβλεπες  να επιβιβάζονται οι ελαιοπαραγωγοί μας  στο Βαπόρι για Μυτιλήνη και Καβαλά για την παραγωγή  Λαδιου…

Αργότερα έγιναν  στη Λήμνο Ελαιοτριβεία αφού ο αριθμός των δέντρων (που τάχα στη Λήμνο δεν γίνονται)  αυξήθηκε  παρά τις δυσκολίες.

Οι αποδόσεις σε μικρές καλλιέργειες ήταν τέτοιες που το οικονομικό αποτέλεσμα ήταν  μηδαμινό… Όμως υπήρχε μεράκι σε αυτή τη νέα για τη Λημνο Καλλιέργεια και σήμερα,  αυτό το αρχικά ερασιτεχνικό στάδιο,  προχώρησε. Η καλλιέργεια γίνεται  πιο συστηματική και οι προοπτικές υπάρχουν ώστε  να γίνει και το Λάδι ένα από τα προϊόντα στης Λήμνου  και μάλιστα, και αυτό,   αρίστης ποιότητας !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button