Λήμνος

Λαϊκη Συσπείρωση: Και στο Δήμο Λημνου “όλοι τους και μόνοι μας”

 

                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μακριά από τις ανάγκες του Δήμου Λήμνου ο πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού που ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Απαράδεκτη και πρωτοφανής η εξοντωτική ποινή στέρησης τριών μισθών που επέβαλε ο Δήμαρχος Λήμνου στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ – Να την πάρει πίσω.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20-2-2023, ήρθε για ψήφιση η πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού 2024-2027 του Δήμου Λήμνου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις, οι εκτιμώμενες ανάγκες για πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων στον Δήμο είναι ελάχιστες, τη στιγμή που όλοι τους ρίχνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τις ελλείψεις του Δήμου σε προσωπικό!

Με τη στάση τους αυτή, όλες οι δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις που στηρίχτηκαν λίγο ή πολύ από τις τοπικές οργανώσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι συμπλέουν με την πολιτική της υποστελέχωσης των Δήμων με μόνιμο προσωπικό. Με την πολιτική της επικράτησης των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, προκειμένου να τους κρατούν σε ομηρεία, ευάλωτους στα κάθε λογής ρουσφέτια!

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε την εισήγηση, ζητώντας σημαντική αύξηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με συγκεκριμένη εισήγηση που θα έπρεπε να συνταχθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο των εργαζομένων στον Δήμο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος έφερε το θέμα της ποινής που επέβαλε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα (θα τα βρούμε με τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα) και να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την εξοντωτική ποινή των τριών μισθών που επέβαλε ο Δήμαρχος στον πρόεδρο του Συλλόγου και απαιτεί να την αποσύρει άμεσα!

Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια του Δημάρχου που μας θυμίζει άλλες εποχές, συνιστά ξεκάθαρα δίωξη του προέδρου του Συλλόγου που διεκδικεί ικανοποίηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στόχος του είναι η φίμωση κάθε «ενοχλητικής» φωνής διεκδίκησης προς τη δημοτική αρχή.

Είναι ενέργεια που δείχνει τη συμπόρευσή του με την πολιτική της καταστολής των εργατικών διεκδικήσεων και των διώξεων των αγωνιστών συνδικαλιστών τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής και φωνάζουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καλούμε τις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό του Δημάρχου.

Μύρινα 22-2-2023

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button