Λήμνος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ- ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 23 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ- ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 23 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Μύρινα 6-3-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

  Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα πρώτα 23 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

  Το ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για μια δημοτική αρχή, που θα είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης-κυβέρνησης-κεφαλαίου. Μια δημοτική αρχή που δεν θα αποδέχεται το ρόλο του Δήμου ως φορομπηχτικού μηχανισμού, δεν θα περιορίζεται στη διαχείριση των ψίχουλων που θα παίρνει από τον κρατικό μηχανισμό, αλλά, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συλλόγους, άλλους φορείς, τις Κοινότητες στη Μύρινα και στα χωριά, θα διεκδικεί με αγώνες λύσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του δημότη.

 

Στόχοι πάλης και διεκδίκησης είναι :

 

 • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων προς το Δήμο. Αύξηση του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για τις κοινότητες της Μύρινας και των χωριών.
 • Μόνιμο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και επαρκές σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού. Καμιά παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες. Υπεράσπιση του χαρακτήρα των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων για τους εργάτες του Δήμου και επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες (και όχι ευκαιρίες απασχόλησης με κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη και προσωρινή δουλειά).
 • Μείωση των δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών για εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους και ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας (άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α). Καμιά κατάσχεση για χρέη προς το Δήμο για τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να τα πληρώσουν.
 • Μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό στο νοσοκομείο του νησιού μας. Κάλυψη του νοσοκομείου με όλες τις ειδικότητες γιατρών που χρειάζονται για ένα ακριτικό νησί όπως αυτό της Λήμνου.

Επάρκεια του νοσοκομείου σε φάρμακα και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). (Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 10% των συνολικών νοσοκομειακών κλινών ενός νοσοκομείου απαιτείται να είναι Εντατικής Θεραπείας, με τάση αύξησης σε 15 – 20% και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, το 20% του ποσοστού των κλινών ενός νοσοκομείου πρέπει να είναι ΜΑΦ). 

 • Στήριξη των Α.Μ.Ε.Α του νησιού μας τόσο όσον αφορά τις υποδομές, όσο και την κάλυψη των υπαρχουσών δομών στα σχολεία και αλλού(Ειδικά σχολεία, ΚΕΣΥ Λήμνου), με μόνιμο προσωπικό. Δημιουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο και αύξηση των προνοιακών επιδομάτων, χωρίς περιορισμούς που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες. Δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο νοσοκομείο του νησιού μας.
 • Νέο, 3ο Παιδικό Σταθμό και μόνιμο προσωπικό σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα νήπια έως 4 ετών και χωρίς να πληρώνουν τροφεία οι γονείς.
 • Κάλυψη όλων των σχολείων του νησιού με μόνιμο εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από την αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς.
 • Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών και των απογευματινών ωρών, καθώς και την εξειδικευμένη υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων με αναπηρίες.
 • Αύξηση των κονδυλίων για τις Σχολικές Επιτροπές και έγκαιρη αποπεράτωση μέσα στο καλοκαίρι των επισκευών που χρειάζονται τα σχολεία του νησιού. Κατασκευή και λειτουργία νέου κτηρίου για το  4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, επισκευή και επέκταση του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, καθώς και η κατασκευή και λειτουργία νέου κτηριακού Λυκειακού συγκροτήματος στη  Μύρινα.
 • Μέτρα αντισεισμικής-αντιπυρικής-αντιπλημμυρικής προστασίας. Αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτηρίων του νησιού. Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Γυμνάσιο Μύρινας από το σεισμό του 2014.
 • Επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στη Λήμνο και σε όλα τα νησιά. Μείωση των τιμών στα καύσιμα.
 • Στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού για μείωση του κόστους παραγωγής (μείωση τιμής στο πετρέλαιο, τα λιπάσματα, τα εφόδια) και τιμές παραγωγού (στο γάλα, το κρέας, το σταφύλι, τα σιτηρά) που να του αφήνουν ένα εισόδημα σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες.
 • Μείωση τιμών  στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στις μεταφορές εμπορευμάτων.
 • Καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια με την κεντρική Ελλάδα και τα άλλα νησιά. Επαναφορά της σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. Σύγχρονα πλοία και όχι γερασμένα πάνω από 30 ετών (π.χ. ΠΗΓΑΣΟΣ).
 • Τακτική αστική συγκοινωνία που θα συνδέει τη Μύρινα με τα χωριά.
 • Υποδομές σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού. (αγροτικοί δρόμοι, βιολογικοί, φράγματα, νέες υδρευτικές γεωτρήσεις με μελέτες όπου χρειάζονται, αναγκαία έργα οδοποιίας).
 • Κρατική χρηματοδότηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού – αθλητικές και πολιτιστικές Δημοτικές υποδομές ανοικτές και διαθέσιμες για όλους τους νέους και όλους τους κατοίκους, για όλα τα αθλητικά  σωματεία και όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού. Επισκευές αθλητικών χώρων (π.χ. ανοικτό στάδιο Μύρινας) – κατασκευές νέων και επεκτάσεις υπαρχόντων (π.χ. κλειστό στάδιο μέσα στην πόλη της Μύρινας).

Το ψηφοδέλτιο είναι ανοιχτό σε όλους όσους έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για όλα τα παραπάνω, σε σύγκρουση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στο πραγματικό δίλημμα «ανάπτυξη για ποιον και από ποιον» να απαντήσουμε : Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής και όχι με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

  Μην ψάχνετε για διαφορές ανάμεσα στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, στους εκλεκτούς των κομμάτων του κεφαλαίου, είτε αυτοί αυτοαποκαλούνται «ανεξάρτητοι» είτε όχι. Κάντε την πραγματική διαφορά ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις Κοινότητες, στο Δήμο Λήμνου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού.

Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών

 

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΜΑΔΥΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ εκπαιδευτικός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κάσπακα,  πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (με αλφαβητική σειρά)

 

 1. 1.      ΑΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ οικοδόμος,Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου οικοδόμων Λήμνου, κάτοικος Ρουσοπουλίου
 2. 2.      ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ  οδοντοτεχνήτρια, κάτοικος Μούδρου
 3. 3.      ΒΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αγροτοκτηνοτρόφος συνδικαλιστής, κάτοικος Θάνους
 4. 4.      ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ξυλουργός, κάτοικος Κοντιά
 5. 5.      ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ  ΜΑΛΑΜΩ   εκπαιδευτικός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, κάτοικος Μύρινας
 6. 6.      ΓΡΙΤΖΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ συνταξιούχος ξυλουργός, κάτοικος Νέας Κούταλης
 7. 7.      ΔΑΡΔΑΓΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ συνταξιούχοςμηχανουργός, κάτοικος Μούδρου
 8. 8.      ΖΑΓΟΥΔΗΣ ΘΩΜΑΣ αγροτοκτηνοτρόφος συνδικαλιστής, κάτοικος Τσιμανδρίων
 9. 9.      ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων Λήμνου, κάτοικος Κάσπακα
 10. 10.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάσπακα, κάτοικος Κάσπακα
 11. 11.  ΛΙΒΑΘΥΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μηχανολόγος μηχανικός, κάτοικος Μύρινας  
 12. 12.  ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ εργάτης, κάτοικος Μούδρου
 13. 13.  ΜΠΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ συνταξιούχος οδηγός του ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λήμνου, κάτοικος Αγγαριώνων
 14. 14.  ΝΙΑΟΥΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ εκπαιδευτικός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, κάτοικος Μύρινας
 15. 15.  ΠΕΤΡΕΛΛΗ ΜΑΛΑΜΑ ξενοδοχοϋπάλληλος,Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάσπακα, κάτοικος Κάσπακα
 16. 16.  ΠΙΝΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ επαγγελματίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου, ταμίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Λήμνου, κάτοικος Μύρινας
 17. 17.  ΠΛΑΝΤΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος,πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λήμνου,κάτοικος Μύρινας
 18. 18.  ΡΙΖΟΣ ΑΛΕΞΗΣ εκπαιδευτικός στο Λύκειο Μύρινας, Γραμματέας της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Γραμματέας της Κινηματογραφικής Λέσχης Λήμνου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, κάτοικος Μύρινας
 19. 19.  ΣΚΑΠΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου, κάτοικος Πορτιανού
 20. 20.  ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ συνταξιούχος νοσηλεύτρια,πρώην  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάσπακα, κάτοικος Κάσπακα
 21. 21.  ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ εκπαιδευτικός, πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ, Ταμίας της ΕΛΜΕ Λήμνου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, κάτοικος Ρουσοπουλίου
 22. 22.  ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΑΡΗΣ επαγγελματίας, κάτοικος Μύρινας
 23. 23.  ΨΑΡΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ αγροτικός ιατρός, κάτοικος Κοντοπουλίου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button