Λήμνος

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Σήμερα 7/3/19 στην εκπομπη του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ειχαμε φιλοξενούμενο τον Κ. Κατσιγιαννόπουλο  (φωτογραφία) , Πρόεδρο της  ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ  και μας μίλησε  αναλυτικά για  οσα  περιλαμβάνονται στο δελτίο τύπου που παραθέτουμε.

Βεβαιως,  η εκπομπή μας πηγε και σε άλλα παρεμφερή θεματα και ηταν πολύ κατατοπιστική για τη σημερινή αλλα και την επερχόμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Την ακρως ενδιαφέρουσα  αυτή εκπομπή θα μεταδώσουμε και αύριο Παρασκευή 8/3/19

 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα, 07-03-2019

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

            Εφτά χρόνια πριν καταγγέλοντας την ενοποίηση του νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης αναφέραμε σε δελτίο τύπου μας:

 

            “Θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!”

 

            Αυτή τη στάση κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, καταγγέλοντας σταθερά τους νόμους Λοβέρδου-Γεωργιάδη, που οδήγησαν σε πρωτοφανή κατήφορο το νοσοκομείο.

 

            Αυτή τη στάση κρατήσαμε και απέναντι στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σθεναρά απαιτώντας σε κάθε συνάντηση μας, μεταξύ άλλων, την αποσύνδεση και οργανική αυτοτέλεια του νοσοκομείου Λήμνου.

 

            Και τελικά χτες, επιτέλους, με δύο υπουργικές τροπολογίες, ψηφίστηκε η αποσύνδεση και αυτονόμηση του νοσοκομείου Λήμνου, καθώς και η δυνατότητα διάθεσης έως περίπου 20 επιπλέον θέσεων μονίμων ιατρών ΕΣΥ στο νοσοκομείο μας. Και αυτό σε συνέχει της σύστασης επιτροπής, η οποία θα προτείνει το νέο πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς για τις άγονες περιοχές όπως η Λήμνος, στην οποία η Ένωση μας συμμετέχει δια του προέδρου της.

 

            Η επιτυχία αυτή είναι μια νίκη όλων όσων αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε για τη δημόσια δωρεάν υγεία, και για την ανάπτυξη του νοσοκομείου.

 

            Είναι μια νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και των λαικών αγώνων.

 

            Είναι μια νίκη απέναντι σε όλους όσους μας παρακινούσαν, ανοιχτά ή κρυφά, να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Σε αυτούς που πίστευαν ότι δε γίνεται. Σε αυτούς που δεν ήθελαν να γίνει. Σε όσους πιστεύουν ότι δε μπορούμε. Σε αυτούς που θεωρούσαν ότι δεν το παλέυουμε πια.

 

            Κυρίως όμως είναι μια νίκη της λογικής, την οποία για μερικά χρόνια φαίνεται ότι γινόταν προσπάθεια να τη χάσουμε, ενοποιώντας δυο νησιά και δυο νοσοκομεία που τα χωρίζει έξι ώρες θάλασσα.

 

            Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Αντίθετα εντείνεται!

 

            Η επιτυχία αυτή βρίσκει το νοσοκομείο σε μια πολύ δύσκολη φάση..

 

            Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής για τις άγονες περιοχές, να οριστούν τα νέα κίνητρα και να θεσμοθετηθούν, ώστε να υπάρξει προσέλκυση αξιόλογων νέων συμαδέλφων.

 

            Να οριστεί νέα σοβαρή και αξιόλογη διοίκηση, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάτασης του νοσοκομείου και της λειτουργίας κρίσιμων τομέων του που σήμερα υπολειτουργούν.

 

            Να καταργηθεί ο παρών τραγικός οργανισμός, κατάλοιπο των μνημονιακών νόμων, ο οποίος έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων.

 

            Να σχεδιαστεί από τη νέα διοίκηση με τη συνεργασία των τοπικών συλλογικοτήτων ένας σύγχρονος οργανισμός, με διάκριση των ιατρικών τμημάτων και ανάπτυξη νέων θέσεων ιατρών και νέων υπηρεσιών.

 

            Να υπάρξει μέσω του νέου διοικητικού συμβουλίου κοινωνική λογοδοσία, αποτίμηση και αξιολόγηση των πεπραγμένων της προηγούμενης περιόδου  και στόχο την ικανοποίηση των ιατρικών αναγκών των κατοίκων.

           

            Είναι η στιγμή που η αυτονόμηση και ανάπτυξη του νοσοκομείου και η διεκδίκηση ίδρυσης Πρωτοδικείου στη Λήμνο μπορούν να γίνουν η απαρχή για την επιστροφή και ανάπτυξη και άλλων υπηρεσιών στο νησί, που καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν άκριτα τα προηγούμενα χρόνια (ΔΟΥ, ΚΕΠΑ, εκπαίδευση, κοκ)

 

            Αν θες κάτι δεν αρκεί μόνο να το ονειρεύεσαι. Διεκδίκησε το!

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button