Απόψεις

Λάσπες στις εκκλησίες της Θεσσαλίας

Λάσπες στις εκκλησίες της Θεσσαλίας

 Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

 

Ιερείς και πιστοί διώχνουν τις λάσπες από τις εκκλησίες. Στις τοπικές κοινότητες Ορφανών και Αστρίτσας, του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας,το “αποτύπωμα ” της κακοκαιρίας Daniel,  στους Ιερούς Ναούς είναι αποκαρδιωτικό!

Το ύψος του νερού και της λάσπης ήταν τόσο, που δεν μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία καθαρισμού στο εσωτερικό τους, πριν από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. Ούτε και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κεραμιτζής που διακονεί στους τρεις Ιερούς Ναούς, μπορούσε να φανταστεί, τι θα αντίκριζε την πρώτη φορά που άνοιξε την πόρτα.

Η ”κατάσταση” στο προαύλιο προδιαθέτει… καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση, χωρίς γαλότσες και φόρμα εργασίας. Για αντερί και ράσο δεν γίνεται λόγος, καθώς είναι τόση η λάσπη που καθιστούν αδύνατη την ένδυση με αυτά τα ενδύματα.

Τα πάντα ήταν αναποδογυρισμένα! Ακόμα αντικείμενα που θέλουν πάνω από 3 άτομα για να μετακινηθούν (σόμπα, στασίδια, ντουλάπες με κεριά …) βρίσκονταν μακριά από την αρχική τους θέση. Όλα αυτά, τα μη μεταλλικά αντικείμενα, αχρηστεύτηκαν και θα πεταχθούν…

”Ο Θεός θα μας βοηθήσει και θα τα ξαναφτιάξουμε..“, λέει συγκινημένος ο π. Βασίλειος, καθώς βλέπει τα προσκυνητάρια στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αστρίτσας να είναι στην θέση τους (δεν μετακινήθηκαν) μέσα σ’ αυτόν  το ”χαμό“.από την οργή του νερού.

Δεν γίνεται λόγος, ακόμα, για αποζημίωση των Ιερών Ναών, από την μεγάλη και αναπάντεχη αυτή καταστροφή, καθώς και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας  “Ιανός” τα πάντα φτιάχτηκαν, από τον ”οβολό” των πιστών Χριστιανών!

(Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος Πηγή: Ολύμπιο Βήμα)

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button