ΕπιλεγμέναΛήμνος

Λημνος : Ανακοινώθηκαν 6 κρουσματα! Πως ξεκινησε η ανίχνευση και από το 1 πήγαμε στα 6

Οι πληροφορίες για  5 κρούσματα  στη Λήμνο, για τα οποία  έγινε συγκεκριμένη αναφορά στην πρωινή μας εκπομπή στο  ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ έρχονται να επιβεβαιωθούν  με την σημερινή 16/8 απογευματινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Η ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει 6 κρούσματα στη Λήμνο.

Απο την  πρωινή μας εκπομπή βγαίνει το  έξης. Νεαρό άτομο,  20 ετών περίπου,  έκανε το τεστ  γιατι παρουσίασε πυρετό, που είναι το πιο ενδεικτικό σύμπτωμα για μόλυνση απο τον κορονοϊο και βγήκε θετικό. Η  ανίχνευση που ακολουθουσε  στο περιβάλλον του ατόμου αυτού,  έβγαλε και τα άλλα κρούσματα.

Ετσι  μπορούμε να πούμε ότι τα 6 κρούσματα περιορίζονται σε συγκεκριμένο περιβάλλον και η διασπορά δεν έχει έκταση.  Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι είναι περιορισμένη η διασπορά του ιού.

Τα 6 κρούσματα της Λήμνου με την αναγωγή που γίνεται σε 100.000 πληθυσμό είναι σαν να έχει 34,76 κρούσματα. Αντίστοιχα η γειτονική μας Λέσβος που ειχε 40 κρούσματα στις 100.000 είναι 46 κρούσματα,  η Χίος με 17 κρούσματα με την αναγωγή πηγαίνει στα 32, όμως η Σάμος που συνεχώς είναι πολύ χαμηλά,  ειχε 2 κρούσματα και την αναγωγή, αν είχε 100.000 πληθυσμό,  αντιστοιχούν 6 κρούσματα.

Η φωτογραφία ειναι απο το zougla.gr

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button