ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Λημνος : Επιστολή Διαμαρτυρίας Επάρχου και Δημάρχων Λημνου και Αγιοστράτη. Τι ζητούν !

Μύρινα, 18 Αυγούστου 2021

Δελτίο Τύπου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου συνυπογράφουν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος  Βλαττάς Λαμπρινός και η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή.

Στην επιστολή τους, ο Έπαρχος και οι Δήμαρχοι των δύο νησιών ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, καθώς δρομολογήθηκε πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, το οποίο αδυνατεί να εκτελέσει ομαλά τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πλήττεται έντονα ο τουρισμός, αλλά και όσοι άλλοι μετακινούμενοι εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιβατών οι οποίοι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με άλλο πλοίο σε άλλο προορισμό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να μεταβούν αρχικά.

Και το σημαντικότερο, δεδομένης της πρόσφατης βλάβης, εγείρονται και ζητήματα και για την ασφάλεια των επιβατών.

Ως εκ τούτου, ζητείται η επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του Υπουργείου και η άμεση αντικατάστασή του, με δρομολόγηση πλοίου ικανού να εκτελεί απρόσκοπτα τα δρομολόγια στο υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν και έως ότου βρεθεί οριστική λύση.

Οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών  να ταξιδεύουν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Η φωτογραφία του ΑΚΟΥΑ ΣΤΑΡ  με πρόβλημα στον καταπέλτη και καθυστέρηση  6 ωρών .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button