Απόψεις

Λημνος – Γεώργα: Δυναμικές κινητοποιήσεις, όχι παρεμπόδιση του κατάπλου αυτό το χρονικό διάστημα

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στη “ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ” δύο χρόνια τώρα υπηρετούμε τον τόπο όχι υιοθετώντας την εύκολη και άκοπη τακτική της στείρας αντιπαράθεσης, αλλά με την προσπάθεια μας να εισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο ρεαλιστικές και αιτιολογημένες  προτάσεις με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Λημνιών και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, που θεωρούμε έναν από τους βασικούς πυλώνες βιοπορισμού και προοπτικής.

Στη “ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ” δύο χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες συνεχών στοχευμένων προσπαθειών κάποιων που με τεχνάσματα και επικοινωνιακές πρακτικές αλλοιώνουν τις θέσεις μας και επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους στη μείζονα αντιπολίτευση δημιουργώντας πολωτικό κλίμα.

Στο ακτοπλοϊκό ζήτημα, όπως αυτό ανέκυψε από την 10η Ιουλίου, εξελίχθηκε  και κορυφώθηκε με την κακή εξυπηρέτηση της γραμμής Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα από το Aqua Star, τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα. Θεωρούμε ότι η ανάδοχος εταιρεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο όνομα της νομιμότητας, αδικούν τον τόπο και ταλαιπωρούν κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες και ότι η αντίδραση με τη χρήση κάθε νόμιμου μέσου είναι μονόδρομος !

Έχοντας κατά νου όμως ότι την περίοδο αυτή μετακινείται ακόμη μεγάλος αριθμός επισκεπτών, όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές μας, οικογένειες με παιδιά ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την 13-09, επαγγελματίες του νησιού με προορισμό τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  θεώρησα  σκόπιμο η μορφή της κινητοποίησης που θα προτείνουμε να μην δημιουργεί περαιτέρω ταλαιπωρία στους επιβάτες .Από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν φορείς και τουριστικοί πράκτορες και δεν διαθέταμε τα στατιστικά εκείνα στοιχεία για τον αριθμό των ταξιδιωτών που ήδη έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους για την 10-09 και για το επόμενο διάστημα αλλά και τα στοιχεία  των κρατήσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα για την αυτή περίοδο. Για το λόγο αυτό πρότεινα την αναβολή λήψης απόφασης και τη συνέχιση της χθεσινής συνεδρίασης σήμερα με την παρουσία φορέων κάθε κλάδου συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συλλόγων του νησιού ,ώστε να έρθουν στη διάθεσή μας τα απαραίτητα δεδομένα και με γνώμονα αυτά να αποφασίσουμε . Η πρότασή μου για το προσεχές διάστημα και την 10-09 ήταν δυναμικές κινητοποιήσεις στο λιμάνι με τη συμμετοχή των αιρετών, των πολιτών και των φορέων αλλά όχι η  παρεμπόδιση του κατάπλου αυτό το χρονικό διάστημα! Η πρότασή μου για το προσεχές διάστημα και την 10-09 ήταν η ανάδειξη του θέματος στα ΜΜΕ για την περεταίρω άσκηση πίεσης .

Ο επιβάτης που ταλαιπωρείται λίγο ενδιαφέρεται για  το ποιος τον ταλαιπωρεί. Χρεώνει στον τόπο την ταλαιπωρία που υπέστη και πιθανά να τον διαγράφει από τις μελλοντικές προτιμήσεις του. Αυτό έπρεπε  να προλάβω με την στάση και την ψήφο μου. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη.

Τέλος επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι πάντα σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και για αυτό  δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ και με τη φυσική μας παρουσία στο λιμάνι την 10-9.

 

Λήμνος,03-09-2021

Ελεονώρα Γεώργα

Επικεφαλής της παράταξης

“ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ”

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button