Επίκαιρα

Μ. Κομνηνάκα (ΚΚΕ) – Δήλωση για τη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, με τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας, ότι η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των νησιωτών. Η κυνική παραδοχή του υπουργού ότι «τα καράβια ανήκουν στους εφοπλιστές και όχι στο υπουργείο», δείχνει το ποιος τελικά κάνει κουμάντο και στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Γι’ αυτό παραμένει στο δρομολόγιο το ακατάλληλο AQUA STAR και δρομολογείται η αντικατάστασή του από το άλλο ακατάλληλο πλοίο, της ίδιας ηλικίας.

Οι Λημνιοί έχουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ για τα δίκαια αιτήματά τους που διατυπώνουν μέσα από τους μαζικούς φορείς και που καμιά κυβέρνηση δεν τα ικανοποίησε.

Να δυναμώσει τώρα η φωνή του λημνιακού λαού για :

  • Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

 

Μαρία Κομνηνάκα,

Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ

2-9-2021

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button