Λήμνος

Λήμνος – Οι Φοιτητές του ΤΕΤΔ, πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ !

Οι Φοιτητές του Τμήματος της Λήμνου,  του ΤΕΤΔ,  έχουν αναπτύξει με την κοινωνία της Λήμνου, εξ αρχής αλλά με ακόμη πιο μεγάλη ένταση το 2019,   σχέσεις αγάπης  και  αλληλοσεβασμού ! Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν συμπλέουν σε πάρα πολλά σημεία και δραστηριότητες…

Αιμοδότες και αυτοί / αυτές στην Αιμοδοσία της Λήμνου, παίχτες στις ποδοσφαιρικές μας ομάδες,  εργαζόμενοι μαζικά στις,  κυρίως,   καλοκαιρινές επιχειρήσεις…  Έρχονται οι  διακοπές των μαθημάτων  και  αυτοί /  αυτές αντί να πάνε σπίτια τους  μένουν στη Λήμνο.

ΟΙ Φοιτητές  του ΤΕΤΔ έχουν καθιερώσει και ένα πολιτιστικό  ετήσιο Φεστιβάλ, κάθε Δεκέμβρη στο ΜΑΡΟΥΛΑ !   Φέτος έγινε το 6ο συνεχόμενο, με πολλές και διάφορες καλλιτεχνικές εκφράσεις κάθε χρόνο , καμιά φορά  ακόμη και μαγειρική.

Αυτό το Φεστιβάλ  φέτος  επέλεξαν να είναι της “Αλληλεγγύης”  και τα έσοδα που προέκυψαν από το εισιτήριο των 4 €,  ήταν προορισμένα να δοθούν σ αυτούς που εκδίδουν και  διακινούν (πωλούν στο δρόμο)   στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες Πόλεις το γνωστό Περιοδικό  “ΣΧΕΔΙΑ”.

Τα άτομα αυτά,  οι εκδότες του περιοδικού,  είναι άνεργοι από διάφορες και στην κοινωνία μας αξεπέραστες αιτίες,  με μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης, οι οποίοι επέλεξαν αντι για  οτιδήποτε άλλον   παθητικό τρόπο,   να γίνουν εκδότες και πωλητές… Μου θυμίζουν το γνωστό στην παλιά Μύρινα ψαρά οποίος ς διαλαλούσε  τα ψάρια του  με το “εγώ τα βγάζω, εγώ τα πλω”!

ΟΙ Φοιτητές μετέφεραν το εισπραχθέν ποσό  , το όχι μεγάλο αλλά τεράστιο συμβολικά,  στους εργαζόμενους του περιοδικού  ΣΧΕΔΙΑ και έκαναν ακόμη  και το εξής αιφνιδιαστικό : συμβολικά   ανέλαβαν να πουλήσουν και αυτοί το περιοδικό του δρόμου !

Στη Φωτογραφίες επι το έργον!  Σε πρώτο πλάνο στη σέλφι  ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. του Συλλόγου :  Παναγιώτης  Καρμίρης!

Παναγιώτη,  μου έστειλε συγχαρητήρια για όλα αυτά  ο πρώην στη θέση σου Κ. ΓΚΕΖΕΠΗΣ.  Μήπως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για ένα Σύλλογο αποφοίτων απο το ΤΕΤΔ;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button