Απόψεις

Παράσχος Μπεζάς. Η ομογένεια ολόκληρη !

Πρέπει να απαντήσω  στη  Χριστουγεννιάτικη  Κάρτα του κυρίου Μπεζά !

Παίρνω  κάθε τόσο και  γράμματα από του   και  είναι τα τελευταία  και μοναδικά  που μου φέρνει, κλασικά, ο Ταχυδρόμος . Εκείνα με τα γραμματόσημα και την ιδιόχειρη από τον αποστολέα Διεύθυνση … Εκείνα που περίμεναν με αγωνία και πόνο,   κάποτε ,  οι Μανάδες  από το  γιο τους το Φαντάρο και από  τα παιδιά τους  στην ξενιτιά. Εκείνα για τα οποία γράφτηκαν Τραγούδια μοναδικά: “οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…”  Πήρα το γράμμα σου χθες βράδυ”  κλπ

Ο Παράσχος Μπεζάς  είναι της ομογένειας από  γεννησιμιού του ! Αν δεν  κάνω  λάθος  γεννήθηκε στην Αίγυπτο απο  Λημνιους μετανάστες  γονείς,  από το Κοντοπούλι !

Οταν απο την  Αίγυπτο του  Νάσσερ,  το 1956 ήταν;  με τις εθνικοποιήσεις κλπ  ο Παράσχος,   νέος  τότε,   πήρε το δρόμο της Αυστραλία από την Αίγυπτο,   το ίδιο γινόταν και από τη Λήμνο,   μαζικά!

Δεν γνωρίζω αν ήρθε ποτέ στη Λήμνο,  μάλλον όχι, όμως η αγάπη του για το Νησί είναι παθολογική, θα λέγαμε…

Ασχολήθηκε στο Σύδνεϋ,  όπου εγκαταστάθηκε, με τα Συλλογικά των Λημνιών και εγώ  που είμαι των εφημερίδων, θυμάμαι από τη δεκαετία του 1970 τον Παράσχο Μπεζα  να στέλνει ανταποκρίσεις ς στο Λημνιακό Βήμα  του  Χατζηχαραλάμπους – τη μοναδική εκείνη εποχή Λημνιακή Εφημερίδα .

Απο τότε τον θυμάμαι ,  έναν ευγενή,  όπως έδειχναν  τα κείμενα του,   άνθρωπο  της προσφοράς, ο οποίος ακόμη και σήμερα σε ηλικία κάπου στα 90,  μας θυμάται και ταχτικά, μέσα στο χρόνο,   μας στέλνει  τα Γράμματα του,  εκείνα  που ακόμη κυκλοφορούν από το τοπικό Ταχυδρόμο,  ο οποίος  πρέπει  να ανταγωνιστεί, αν είναι δυνατόν… ,  τα Email  και τα κινητά !

Τα νέα του Παράσχου, ακόμη και τώρα,  είναι δημοσιογραφικά και της  Ομογένειας  του Σύδνεϋ.  Ο Φάκελος είναι  γεμάτος με μικρά αποκόμματα  με ειδήσεις και καμιά  φορά και  κάποια αναγγελία  θανάτου Λημνιού,   από τις ελληνικές εφημερίδες της Αυστραλίας.

Ευχαριστούμε για τις ευχές σου Παράσχο!  Σου  στέλνουμε και εμείς από τη αγαπημένη σου Λήμνο ευχές  για ένα χαρούμενο, “ανέφελο”,  2020 και στο πρόσωπο σου   οι Ευχές μας  απευθύνονται  και σε  Όλους τους Φίλους και γνωστούς,  σε όλους του Λημνιους  της Αυστραλίας.   Ηλ. Κότσαλης

 

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button