Λήμνος

Λημνος κορονοϊος : 127 τεστ σε Κοντοπούλι και Καλλιόπη, όλα Αρνητικά – Το Δ.Τ. του Δήμου !

Μύρινα, 25 Νοεμβρίου 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σας ενημερώνουμε ότι , στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 127 τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapid test) στους οικισμούς του Κοντοπουλίου και της Καλλιόπης από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,  το Παράρτημα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Τα αποτελέσματα και των σημερινών τεστ ήταν όλα αρνητικά. Επίσης, αντίστοιχα τεστ έγιναν στον Μούδρο, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν συνολικά αύριο.

Αύριο, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19 θα διενεργηθούν στις 10:00 στην Κοινότητα Βάρους, ενώ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου τα τεστ θα γίνουν στους οικισμούς της Ατσικής και του Καρπασίου, καθώς και του οικισμού «Ανεμόεσσα» του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν ανταποκριθεί ικανοποιητικά έως τώρα, να προσέλθουν και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης. Με τη συμμετοχή μας στα τεστ συμβάλλουμε στoν περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας

  • να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών).
  • να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και
  • να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό

Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουμε κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται. Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα και με δεδομένη τη μεγάλη επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οφείλουμε όλοι να αυτοπροστατευτούμε με κάθε τρόπο, αλλά και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας.

Η  Φωτογραφία από τα Τεστ στην Αγιασοφιά, την  πρώτη μέρα (Κυριακή 22/11)  της εκστρατείας του Δήμου. Οι αποστάσεις  δεν τηρούνται και τόσο σχολαστικά,  όπως βλέπουμε,   αλλά  ήταν και ο Βούριαδος, 7-8 μποφορ, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για άλλη επιλογή !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button