ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Κορονοϊός- Μέτρα και στα Πλοία

Οχι σήμερα,  που βλέπω ότι η Κυβέρνηση σκέπτεται να πάρει μέτρα στην ακτοπλοΐα αλλά 4 μέρες πριν είχαμε αναφερθεί στην  ανάγκη αυτή .

Μάλιστα δεν  μείναμε στην έκκληση  για λήψη μήτρων αλλά προτείναμε και  κάποια που θα μπορούσαν να  μειώσουν τη διάδοση  του Κορονοϊού  σε  όσους ταξιδεύουν.

Είναι μια πρόχειρη  πρόταση που πρέπει να ολοκληρωθεί όμως έστω και  έτσι δειχνει πόσο αναγκαία  είναι τα μέτρα και τελικά όχι και τόσο δύσκολα .

Να τη γράφαμε στο τέλος ενός  άρθρου :

4.Επομένως θα πρέπει  με αυτά τα δεδομένα  και ενώ κλείνουν μαγαζιά  και έχουν   νεκρώσει τα πάντα , με τεράστιες οικονομικές συνέπειες, να ληφθουν  μετρα και για   τα πλοία με επιβάτες που παραμένουν  πολλές ώρες στις τραπεζαρίες και στα Μπαρ των Πλοίων,  ξαπλώνουν στους Καναπέδες και στριμώχνονται σε αυτές τις αεροπορικές άβολες   θεσεις…

  1. Θα έπρεπε, για να κάνουμε και την πρόταση μας , να ισχύσουν μέτρα και στα πλοία, όπως ο Μειωμένος αριθμός επιβατών, που λόγω του Χειμώνα είναι περιορισμένος. Να διατίθενται όλοι  οι  χώροι του πλοίου, ξεχωριστά και απομονωμένα,   ώστε να αποφεύγονται τα πολλά ” σούρτα  φέρτα” και μια σειρά άλλα τέτοια προληπτικά …
  2. Μετά απο κάθε κύκλο ταξιδιού να απολυμαίνονται οι χώροι !

Ηλιας Κότσαλης

Σημείωση : 1.Παρατηρώ ότι όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται  είναι μετά  από ανάλογα σε ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως Ιταλία και Ισπανία…   Να μην περιμένουν όμως οι Κυβερνώντες  μας κατι τέτοιο και για τα θαλασσινά Ταξίδια , αφού ούτε Νησιά έχουν, που τέτοια  τύχη, ούτε ακτοπλοΐα!

  1. Σε καμιά περίπτωση να μην διανοηθούν για μείωση δρομολογίων. Θα είναι θηλιά στο λαιμό της Τοπικής Οικονομίας. Μου έλεγε ένας  ψαρεμπορος με αγωνια   ότι εχει ένα γεμάτο ψυγείο και οι ψαράδες έβαλαν  δίχτυα  για ψάρια που αυτή την εποχή αποστέλλονται  στην Αθηνα.
  2.    στη Φωτογραφία: το ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ που μόλις άρχισε τη  γραμμή  του Λαυρίου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button