Λήμνος

Λημνος – Ο Δήμαρχος για τη διακίνηση του γάλατος και τη δικαίωση Κτηνοτρόφων

   Μύρινα, 18 Ιουνίου 2021     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε στις 15 Ιουνίου επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβάνιο, καθώς και στη Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, με την οποία αιτείται τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος στη Λήμνο.

Ο κ. Μαρινάκης επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της μεταφοράς ενός ευπαθούς προϊόντος εκτός νησιού και τις επιπτώσεις στην ποιότητα των δειγμάτων όταν αυτά παραλαμβάνονται από το εργαστήριο,  η οποία δεν είναι αντιπροσωπευτική του αρχικού δείγματος, εφόσον έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα που εκ των πραγμάτων δύναται να αλλοιώσει την ποιότητά του.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος αιτείται:

Α) Τη δημιουργία πιστοποιημένου εργαστηρίου γάλακτος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λήμνο, προκειμένου να διασφαλίζεται η ταχύτητα και κυρίως η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων του ελέγχου των δειγμάτων του γάλακτος, καθώς δεν θα παρεμβάλλονται άλλοι παράγοντες ικανοί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του ελέγχου και

Β) Να ελεγχθεί η δυνατότητα επανεξέτασης των εξαιρούμενων από τη συνδεδεμένη ενίσχυση, κατά το προηγούμενο έτος, παραγωγών της Λήμνου που συνδέεται με την καθυστέρηση μεταφοράς των δειγμάτων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών.

LimnosNea.gr :Μας αρέσει αυτό!  Το Αίτημα του Δημάρχου είναι απολύτως δικαιολογημένο, χωρίς αμφιβολία !

Είχαμε ασχοληθεί, στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  με το θέμα Κτηνοτρόφων, οι οποίοι  κινδυνεύουν να χάσουν ένα σημαντικό ποσό, ένα δικαίωμα το οποίο πάνε  να χάσουν απο την κακή οργάνωση διακίνησης  του Γάλατος.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ – ΕΝΩΣΙΣ- ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΑΣΣΟΥ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,  ΔΗΜ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ,  ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ !  

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button