Περιοδικό

Ρέκβιεμ για την Κάρολαϊν

Ρέκβιεμ για την Κάρολαϊν

Γραφει η Χριστινα Κάβουρα

Η Κάρολαϊν  μπήκε τον τελευταίο καιρό στα σπίτια μας. Μέσα από τους δέκτες μας βλέπαμε μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα, να κολυμπά, να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα, να σηκώνει το μωρό της,  να ζει χαρούμενη έναν δύστυχο έρωτα, να  φιλά τον φονιά της.  Ακόμα και φωτογραφίες  του γάμου της είδαμε, υπέροχη νύφη μέσα στο καλαίσθητο νυφικό της, μόνο που αυτός ο γάμος ήταν η καταστροφή της.

Μαθαίναμε διάφορα για την ζωή της, για τα όνειρά της, για τις σπουδές που είχε στο πρόγραμμα να κάνει,  πενθούσαμε τον άδικο και πρόωρο θάνατό της.

Βίωσε έναν  έρωτα, μόνο που ήταν πολύ μικρή για να ξέρει ότι σε όλους τους έρωτες υπάρχει ένας πικρός πυρήνας, ένα πικρό κουκούτσι που δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί. Αλλά ένας θάνατος ?  Κάπου δεν πήρε τα μηνύματα, κάπου θα υπήρχαν αυτά τα μηνύματα που δεν αποκωδικοποίησε.

Γρήγορα τέλειωσε το παραμύθι του καλού γάμου, συνήθως τα παραμύθια τελειώνουν με έναν καλό γάμο, στις μέρες μας ξεκινά συνήθως το πρόβλημα μετά το γάμο, σύμφωνα με τις εικόνες που βλέπαμε θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένη, που ήταν το λάθος ?

Μάλλον στις εικόνες που δεν βλέπουμε, αυτές που κρύβονται στην πίσω πλευρά του καθρέφτη κρύβεται πάντα και το λάθος.

 

Προσωπικά από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι ο άνδρας της την είχε σκοτώσει. Δεν ήξερα τότε όλα τα λάθη,  αλλά αυτά τα λίγα που συνειδητοποιούσα ήταν αρκετά !

Έχεις διεστραμμένο μυαλό έλεγαν οι φίλες μου, διαβάζεις πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα έλεγαν άλλες. Ναι μου αρέσουν τα αστυνομικά απαντούσα, αλλά  ένας ληστής μπαίνει απ’ όπου μπορεί, από ανασφάλιστα παραθυράκια, παραβιάζει ενδεχομένως  όποιο άνοιγμα εισόδου μπορεί, παραβιάζει κλειδαριές ακόμα και κάγκελα, αλλά φεύγει από την πόρτα, και δη την κύρια, παίρνοντας κάποιες φορές και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος αν έχει αρκετά κλοπιμαία να φορτώσει. Γιατί να ταλαιπωρείται να ξαναφύγει από ένα  παραβιασμένο παραθυράκι ? Ύστερα παίρνει οπωσδήποτε και τα κινητά των θυμάτων για να μην ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία. Επίσης η σκηνοθεσία του σκύλου δεν με είχε πείσει. Και το σπουδαιότερο : Γιατί οι τρεις ….. αόρατοι ληστές   φαντάσματα να σκοτώσουν μια κοπέλα, δεν είχαν λόγο αφού πήραν τα χρήματα, άλλο η ληστεία, και άλλο μια ληστεία μετά φόνου.  Ορθολογικά δεν στεκόταν το σενάριο.

 

Ήμουν σίγουρη ότι η Αστυνομία θα εύρισκε την άκρη, απλά η Αστυνομία μάζευε και επεξεργαζόταν όλες αυτές τις μέρες στοιχεία, η τεχνολογία έχει προοδεύσει πολύ, το τέλειο έγκλημα είναι σπάνιο, ιδιαίτερα στις μέρες μας που περιβαλλόμαστε όλοι μας από συσκευές,  που δεν κάνουν λάθος στην αλήθεια. Σίγουρα η Αστυνομία ήξερε από μέρες και προσπαθούσε να «δέσει» τα στοιχεία ώστε να κάνει τον φονιά να ομολογήσει.

Ψυχρός και δειλός ο φονιάς, ίσως έτσι να είναι οι φονιάδες.  Θα έπρεπε να έχει την γενναιότητα  να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία μετά το έγκλημα και να ομολογήσει την πράξη του αντί να κατασκευάζει παρανοϊκές ιστορίες    για απίθανους ληστές που πνίγουν χωρίς προφανή λόγο  μια κοπέλα που είχε όλη τη ζωή μπροστά της,  που αφήνουν ένα μωρό αβοήθητο δίπλα στην νεκρή μητέρα του, που  κρεμάνε σκύλους,  που αφήνουν πίσω τους κινητά τηλέφωνα αλλά κανένα ίχνος τους.

Και η κυρία η ψυχολόγος που ο Σύλλογος των ψυχολόγων δεν την  ήξερε,  που δεν είχε τα ανάλογα πτυχία, που βγήκε στην τηλεόραση να υπερασπίσει τα …. ανυπεράσπιστα, τουλάχιστον εμένα δεν με έπεισε ! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, διεστραμμένο το μυαλό του δολοφόνου,  ίσως δεν μάθουμε ποτέ το γιατί, ίσως  κάποιοι αυθεντικοί ψυχολόγοι να φτιάξουν το προφίλ του, να φθάσουν στην διαστροφή που υπάρχει πίσω από αυτόν τον ανοίκειο φόνο   !

Χθες  δολοφονήθηκε η κοπέλα για μια δεύτερη φορά, μπορεί πολλοί από εμάς να ήξεραν,  ιδιαίτερα κάποιες γυναίκες δεν πείσθηκαν από τα σενάριά του, αλλά υποσυνείδητα όλοι θέλαμε να είχε άλλη έκβαση αυτή η τραγική ιστορία.

Αχ βρε  Κάρολαϊν, γιατί δεν πρόλαβες να πάρεις το μωρό σου να γυρίσεις στο νησί σου και στη μάνα σου !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button